Росен Плевнелиев не е за оплакване (Вижте с колко ще се облажи като сдаде поста)

Гласувайте за статията

Росен Плевнелиев ще прибере 5 млн. лева, това е замразената сума по сметките му

След като сдаде президентския пост Росен Плевнелиев ще се облажи с 5 милиона. Това е сумата, която е замразена в сметките му. Милионите отново ще отидат при него. След като напусне креслото на Дондуков 2.

Росен Плевнелиев

Росен Плевнелиев

Президента отново ще стане собственик на фирмите си. С които трябваше временно да се раздели заради изискванията на закона. След като сдаде поста на новия президент Румен Радев отново ще влезе във владение на успешно работещите си фирми.

Иде реч за няколко компании, които реализират добри печалби. Плевнелиев ги прехвърли на доверени лица заради встъпването си на държавна служба. Фирмите са в строителния и автомобилния бизнес. Чистата им печалба след приспадането на дължимите данъци била няколко милиона, предават от електронния лидер в светските новини  hotarena.net.

Само от едната „Резиденшъл парк”, която има десетина дъщерни дружества печалбата била 2 милиона. Активите й били управлявани от Георги Ранчев. Близък до Плевнелиев и спрягания му за семеен приятел Иво Прокопиев.

Голяма била печалбата и на Бизнес парк София 2. Там се генерирали печалби от продажбата и наеми на имоти. Чиято средна рента е 7 евро на квадрат.  Оставали им стотици хиляди левове след данъчното облагане.

Според слуховете всичките печеливши фирми на президента били основани преди брака му с Юлияна. Тъй, че развода с бившата му секретарка няма да се отрази на богатството. Но пък като интелигентни хора те се били разбрали по имуществените въпроси. Разводът им нямало да се проточи заради делби с имуществени дела.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар