Реформаторите връщат мандата! Кабинет няма да има (Вижте причината)

Гласувайте за статията

Реформаторите ще върнат мандата за съставяне на кабинет

Реформаторите не успяха да се разберат с ГЕРБ

Реформаторите връщат мандата за съставяне на кабинет в рамките на сегашния парламент! Оказа се, че тя не са успели да се разберат с ГЕРБ за новите министри и в крайна сметка ново правителство няма да има. Това обяви лично председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Реформаторите връщат мандата

Реформаторите връщат мандата

След срещата с ПФ и РБ той бе категоричен, че правителство няма да има. „Не постигнахме разбирателство по много точки и няма как да дадем подкрепа за ново мнозинство и кабинет. Отиваме на предсрочни парламентарни избори, съобразявайки се и с настроенията в обществото“, каза Цветанов.

Валери Симеонов и Найден Зеленогорски също обявиха, че са опитали да направят максималните възможни компромиси, но не са успели да се разберат.

Зеленогорски изрази надежда в рамките на следващия парламент ГЕРБ, РБ и ПФ отново да имат допирни точки, за да продължат добрата си работа.

По думите на Валери Симеонов приоритетите на Патриотичния фронт са били пенсиите, борбата с престъпността, мигрантския поток и реформите в енергетиката. „Аз съм убеден, че тези теми ще бъдат разработени в следващото Народно събрание”, подчерта той.

От Реформаторския блок пък обявиха, че ще върнат още утре мандата на президента Росен Плевнелиев и се въздържаха от повече коментари, предават от ПИК.

Според запознати битката „кой да бъде премиер“ съсипала възможността за съставяне на ново правителство в рамките на 43-о Народно събрание. Меглена Кунева и Лукарски категорично се обявили против възможността против Румен Христов и Зеленогорски да са им шефове.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар