Петър Москов обяви: Нямаме имена за министри, това са спекулации!

Гласувайте за статията

Петър Москов е категоричен, че с колегите му не са обсъждали предварително имена за министри

Петър Москов коментира опита на Реформаторите да съставят кабинет с ГЕРБ

Петър Москов е категоричен, че с колегите му от Реформаторския блок не са обсъждали предварително имена на министри за евентуален кабинет, съставен с техния мандат. Здравният министър в оставка е категоричен, че едва след срещата с президента днес, която започна в 11 часа, ще стане ясно дали те ще съставят кабинет заедно с ГЕРБ или не.

Петър Москов

Петър Москов

„Всякакви разговори за персонален състав на правителство и премиер са след това. Всичко, което чувам от медиите тази сутрин са спекулации, които не са на дневен ред“ заяви здравният министър в оставка Петър Москов по повод съставянето на кабинет от реформаторите.

„Трябва да получим препотвърждаване на програмните приоритети, потвърдени дотук, за да вървим напред.

Индикациите са, че има такова препотвърждаване. Има тишина и разум, преговорите са много разумни“, допълни още Москов.

„Ако днес стане ясно, че има разбирателство за кабинет – едва тогава вече Реформаторският блок е в ход. Ако ги има тези условия, ще изпълним конституционното си задължение да обявим премиер, категоричен е реформаторът. Не очаквайте от нас утре да излъчваме кандидатура или да връщаме мандат“, допълни той.

„Имаме достатъчно разум – и ние, и ГЕРБ, и Патриотите, за да не говорим за условия, а за общо приоритети, които да бъдат защитавани заедно“, категоричен е Москов, предават от ПИК.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар