Картофите могат да ви отърват от досадното акне и други обриви по лицето, вижте рецептата

С помощта на картофите може да се отървете от най-различни кожни проблеми.  Ефикасната рецепта ще премахнете не само акнето. Но и издайническите тъмни кръгове под очите. Както екзема, та дори и бръчки. За целта ви е нужен един по-голям картоф. Измивате го с четка, без да махате кората. В нея се съдържат най-ценните вещества. Които ще са необходими за освежаване на кожата.%d0%ba%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%be%d1%84%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b2-%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%be%d1%89-%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b5%d1%82%d0%be Нарежете суровия картоф на средни по големина филийки. И следвайте следващите стъпки.

  1. Почистете кожата на лицето с някакъв почистващ препарат. Подсушете с кърпа и се подгответе за процедурата.
  2. Вземете най-голямата филийка от картофа и масажирайте лицето. Правете кръгови движения в продължение на десетина минути. Особено внимание обърнете на областите с проблеми. Само не се престаравайте и не натискайте силно. Може да се наложи да използвате повече от една картофена филийка.
  3. Останалите филии нарежете на ситно. Прекарайте ги през миксер или блендер докато станат на каша. Може да добавите алое за по-голям ефект. Но, не и вода. Нанасяте на лицето като изчаквате да изсъхне. Необходим е около половин час. След което сваляте маската по същия начин както е описан в точка 2.
  4. След приключване на цялата процедура изплакнете с хладка вода и подсушете с кърпа кожата на лицето.

Процедурата се повтаря всеки ден за една седмица. Ще се изненадате от ефекта на тази проста, но ефикасна и лесна рецепта. Видимо ще изглеждате с по-свежа кожа и без проблеми с акне или други обриви. Процедурата е особено полезна да се направи една седмица преди празниците., предават от електронното издание blitz.bg.