Страхова невроза, сбогом!


loading...

Проклятие съсипва фамилията Кенеди (Черна прокоба тегне десетилетия върху тях)

Гласувайте за статията

Проклятието съсипва живота на семейство Кенеди

Малко са семействата, които са били обект на поклонение, а в същото време и на толкова скандали и теории на конспирацията, както семейство Кенеди.

Нова теория гласи обаче, че цялото семейство е прокълнато, защото, както пише Едуард Клайн в книгата „Проклятието на Кенеди“, постоянно възниква въпросът, защо винаги щом някой от това семейство, стигне до целта си, трябва да плати най-високата цена.

Има много теории за това, как е паднало проклятието върху фамилията. Според една от теориите, проклятието е хвърлено от един равин над бащата на бившия президент Джоузеф Кенеди, който бил безскрупулен човек и антисемит.

Според друга теория, проклятието отива и по-дълбоко в миналото, и е паднало върху Томас Фицджералд, прадядо на Джон Фицджералд Кенеди от страна на баба му, който е „разтревожил духовете“ в Ирландия. Тези, които не вярват в проклятия мислят, че тази история е била измислена, за да се държи под напрежение семейството, което е дало един президент на САЩ, двама кандидати за президенти и трима сенатори.

Но фактите говорят друго…

Джоузеф Кенеди и съпругата му Роуз имат девет деца, от които четири са загинали трагично. Няколко години преди да бъде убит Джон, Робърт е загубил своя син Джоузеф Кенеди — младши, на когото семейството възлагало големи политически надежди и смятало, че именно той ще стане президент на САЩ.

Но този план е бил провален през 1944 г. с неговата смърт. Загинал като пилот през Втората световна война. Бил само на 29 години, а семейството никога не е получило тялото му. Четири години по-късно, също в самолетна катастрофа, загинала сестрата на бившия американски президент – Кейтлин. Загинала на 29 години, при падане на самолет във Франция, когато пътувала от Париж към Лазурния бряг.

Другата сестра, Розмари, страдала от психическо разстройство, така че по предложение на лекарите и съгласието на баща й е била подложена на лоботомия. Починала през 2005 г. след повече от 40 години вегетиране в психиатрична клиника. Седем години преди убийството на Джон Фицджералд Кенеди, съпругата му Джаки Кенеди пък родила мъртво момиче.

През 1963 г., два дни след раждането си, заради проблеми с белите дробове, умрял и синът им Патрик. Животът си трагично загубили и синовете на Робърт Кенеди. Дейвид Кенеди никога не се е възстановил от смъртта на баща си и умира през 1964 г. от свръхдоза кокаин, а другият син – Майкъл загива при падане през 1987 година на ски в Аспен. Бил е само на 39 години.

Проклятието на клана Кенеди

Проклятието на клана Кенеди – всеки успех се плаща със смърт

Полетът със самолет е бил фатален и за един от синовете на бившия президент, който все пак оживява. 38-годишният Джон Ф.- младши, считан за един от следващите президенти на Америка. През 1999 г. от окръг Есекс, на път за Ню Джърси той управлявал малък самолет. С него в самолета са съпругата му и сестра ѝ. По време на полета над Атлантическия океан, паднала гъста мъгла. Кенеди става дезориентиран и разбива самолета в морето. Никой не оцелява. Последната смърт в семейството е станала през 2012 г., когато втората съпруга на Робърт, Мери Ричардс, извършила самоубийство чрез обесване.

Коментари чрез Facebook

коментара

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар

vidatox