Тези съвпадения в историята ще ви шашнат (Топ 3 на най-странните)

Тези съвпадения в историята ще ви шашнат (Топ 3 на най-странните)
5 (100%) 1 vote

Историята определено има необичайно чувство за хумор

Вижте кои са трите най-необичайни съвпадения в историята

Историята има странно чувство за хумор и редица събития го доказват. И докато скептиците го отдават единствено на закона за вероятностите, то любителите на конспирациите са убедени, че в необичайните съвпадения пръст има съдбата. Вижте кои са най-странните такива съвпадения, събрани от retro.bg.

Космическата душа на Марк Твен

linkal_kenediМарк Твен е роден на 13 ноември 1835 година, две седмици след най-близкото регистрирано прелитане на Халеевата комета край земята. През 1909 г. писателят пише: „Дойдох с Халеевата комета през 1835г.

Следващата година тя идва отново и очаквам да си отида с нея. Ще бъде най-голямото разочарование в живота ми, ако не си отида с Халеевата комета. Всевишният без съмнение ще каже: „Ето две необясними явления; дойдоха заедно, трябва и да си отидат заедно“. Марк Твен умира на 74-годишна възраст на 21 април 1910г., само два дни след преминаването на кометата над Земята.

Двойникът на краля

Умберто I, крал на Италия, посетил ресторант в Монца. Когато собственикът на заведението видял кралската особа, решил да се присъедини към него и сам да го обслужи. Двамата се заговорили и си поръчали вечеря.

За удивление на всички присъстващи собственикът на ресторанта и кралят си приличали като две капки вода. А в хода на разговора, двамата установили поредица от интересни факти, които ги свързвали.

Съпругите и на двамата имали едни и същи имена, а ресторантът бил отворен в деня, в който Умберто бил коронясан. Странна случка! По-късно кралят чул за смъртта на двойника си, който бил прострелян от непознат мъж. Същата вечер и кралят бил убит.

Прероденият президент

Ейбрахам Линкълн е избран за президент на САЩ през 1860 година. Джон Кенеди е избран за президент през 1960 г. или точно сто години по-късно. Политиката на двамата е силно свързана с правата на гражданите. Съпругите и на двамата губят децата си, докато живеят в Белия дом. И двамата загиват в атентати от смъртоносен куршум в главата. Фамилното име на секретарката на Линкълн е било Кенеди.

Фамилното име на секретарката на Кенеди е Линкълн. И двамата биват убити от южняци.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар