Кампания срещу Тръмп в Америка, защо не искат да е президент

Върхушката във Вашингтон завихри такъв ураган около предстоящата номинация на Доналд Тръмп за президент, че целия свят впери поглед в милиардера. Доскоро ексцентричен богаташ и тв звезда, днес Доналд Тръмп има реални шансове да спечели президентското кресло. В Белия дом обаче никак не са очаровани от тази перспектива, като политическия елит на страната е в ужас, че един „клоун”, както го наричат ще съсипе „велика” Америка. Дали обаче зад коментарите, че шутовщините и обидите, които Тръмп използва в кампанията си, не се крие нещо по-сериозно?

Мексиканската стена

Мексико не иска Тръмп за президент, тъй като мигрантите ще трябва да се върнат обратно. Страната и без това е на прага на бедността, а ако милионите имигранти, напуснали законно или незаконно границите й бъдат върнат обратно, ситуацията ще бъде силно влошена. Заплахата на Доналд Тръмп да издигне зид между двете държави, всъщност бе намек, че ще води твърда политика срещу безпрепятственото нахлуване на мигрантите. „Да върнем Америка на американците” е мотото на Тръмп и много от поддръжниците му са съгласни с него.

Разбиване на корпоративния модел

Както е известно зад стените на Белия дом тихо властват корпорациите. А най-големите от тях крепят президентите. По-малките предприемачи обаче виждат в Тръмп шанс да разбият корпоративния модел. Още една причина влиятелната върхушка във Вашингтон да се застъпи за Хилъри Клинтън, в чийто най-близък кръг е и съдията, приел закона, според който Монсанто има пълен контрол върху ГМО семената. Както и други привилегии, които създават огромни проблеми на земеделските производители в САЩ. Но за това ще ви разкажем друг път.

Събиране на границите

Малко или много последните години американското правителство разполага с толкова влияние и власт, че си позволява да се меси навсякъде и за всяко нещо. Обществена тайна е, че ЦРУ издига и сваля правителства в Далечния и Близкия изток, подкрепя бунтове в Латинска Америка, както и че има пръст в събитията в Украйна и в Сирия. Доналд Тръмп заяви, че ако стане президент Америка ще спре да се меси в политиката на останалите страни по света и ще насочи поглед вътре към себе си, за да се стабилизира и реформира. Според кандидат-президента организирането на войни и създаването на атомни бомби не помага за световния мир и не е повод за гордост. [caption id="attachment_473441" align="aligncenter" width="604"]Защо Вашингтон не иска Тръмп за президент? Защо Вашингтон не иска Тръмп за президент?[/caption] Последното обаче сериозно притеснява две общности–военния сектор в САЩ, който е превърнал войната в бизнес индустрия, от която печели милиарди и политическите лидери, чиито интереси са пряко свързани с агресивната външна политика на САЩ. Какво ще стане, ако утре Тръмп реши, че ще бъде пръв приятел с Владимир Путин, ще подкрепи Башар Асад и няма да се меси на Китай за Южнокитайско море? Светът вече просто няма да бъде същия. А именно това елитът в САЩ не иска да приеме.