Лили Иванова не може да си намери място от гняв

Лили Иванова е бясна и плаши със съд. Причината за гнева на примата е отложеният й концерт. В новогодишната нощ тя трябваше да забавлява столичани и гости на града в една от залите на НДК.

Билетите за концерта се предлагаха в търговската мрежа на цена от 360 до 420 лв. Организаторите от "Пърпъл пойнт" отложиха концерта буквално в последния момент. Заради безотговорната им постъпка примата на българската естрада остава без ангажименти в новогодишната нощ. Загубата й възлиза на 150 000 лв. Точно за толкова тя възнамерява да предяви иск срещу организаторите на концерта.

Заедно с нея иск срещу безотговорните организатори ще предяви и Васил Найденов, чийто концерт в НДК също беше отложен. Двете звезди вече са се обърнали към адвокат. Зад организаторите стои един от актьорите на "Господарите" - Стефан Рядков. Той самият твърди, че е бил измамен от неизвестните организатори.

Заради проваления концерт Лили Иванова не само остава без хонорар от 150 000 лв, но и без участие в новогодишната нощ. Освен това разходите, направени за предстоящото събитие, остават за нейна сметка. Лили Иванова наела бенд за изявата си, на който обещала двойни хонорари.

Въпреки, че концертът няма да се състои, звездата ще плати на музикантите, тъй като иска да бъде коректна с тях. Разочарованата изпълнителка ще получи в двоен размер обещания й хонорар. Това гарантират действащите закони.

[caption id="attachment_467050" align="alignright" width="300"]Лили Иванова Лили Иванова съди организаторите на концерта в НДК[/caption]

Васил Найденов също ще последва примера на Лили Иванова. Въпреки, че той няма да остане без работа на Нова година, също е решен да търси правата си в съда. Изпълнителят, който е трябвало да прибере 50 000 лв ще заведе иск за 70 000 лв.

Той не приема оправданието на организаторите на концерта за достоверно. На Лили Иванова и на него било съобщено, че липсата на интерес към концерта е причината за отлагането му, пише Ретро.бг.