Тъмната истина за сина на Ердоган и връзката му с "Ислямска държава" излезе наяве

Мрачната истина за сина на Ердоган и взаимоотношенията му с "Ислямска държава" излезе наяве. Изданието Handelsblatt разкри защо той е известен като петролния министър на групировката. Наяве излязоха нов данни, доказващи връзката на Билал с екстремистите. Вече не само руският президент твърди, че има такава, но и Германия е на това мнение.

Според Сирия споразумение между сина на Ердоган и "Ислямска държава" за изкупуване на петрол съществува отдавна.

Информациионният министър на Сирия твърди, че ислямистите получават петрол от наследника на Ердоган. Това разкритие отговори и на въпроса защо край бреговете на арабската държава постоянно има кораби, собственост на фирмата на Билал. Отговор на този въпрос не веднъж са търсили и турските медии.

Изданието отбелязва, че синът на Ердоган краде от джихадистите петрол и го изнася за азиатски държави, като по този начин пере парите на своя баща. Доказателство за това е снимков материал и запис на телефонен разговор проведен между турския държавен глава и неговия син. От диалога между двамата става ясно, че Ерфоган заповядва на сина си да се отърве от всички пари, които имат у дома.

Автентичността на тези записи остава недоказана. Но съмненията за произхода на парите на сина на Ердоган, остават, пише БЛИЦ, позовавайки се на изданието.

[caption id="attachment_464768" align="alignright" width="300"]Ердоган Наследникът на Ердоган в петролна афера с "Ислямска държава"[/caption]

Според друга версия голяма част от богатството на Билал произхожда от откуп, които той е взел крупен турски бизнесмен във връзка на издаването на разрешително за строеж.

Пръв Путин направи публично достояние обвиненията за сътрудничество между Билал и "Ислямска държава". След като руският президент оповести това, Ердоган заяви, че ако твърденията му се докажат, той е готов да се откаже от властта.