Как приключи проект Лебенсборн и какво се случи?Проект Лебенсборн за

създаването на тайна свръх раса по времето на Хитлер е бил стартиран, но не е приключил успешно. Въпреки че са взети всички мерки, за да се осигурят идеалните арийски бебета, експериментът на нацистите не е успял. Още в самото начало, нещата по експеримента не тръгнали добре. При много новородени сините очи започнали да потъмняват, а други направо ставали зеленооки. Йозеф Менгеле доста дълго се питал може ли да се промени цвета на очите? Може ли и косата да потъмнее заради честите излагания на слънчевите лъчи? Децата, които не останали руси и синеоки ги очаквала трагична съдба. Десетилетия по-късно става ясно, че ги е сполетяла участта на еврейските пленници. Преди самия край на Райха, Хитлер наредил унищожаване на всички участници от проект Лебенсборн, но за щастие е бил възпрепятстван.

Най-пазената тайна на Германия

Проект Лебенсборн

би останал в пълна тайна, ако американските военни, не се натъкнали случайно на забравени архиви. След освобождаването на Германия, те успели да стигнат до тях, а и намерили множество домове в центъра, от които станало ясно, че са се правели тестове за създаване на тайна свръх раса. До края на войната се предполага, че са родени повече от 42 000 деца от майки доброволки и СС войници, в тайни клиники в Германия и в окупираните страни. Но също така се смята, че още 200 000 руси и синеоки деца са взети и отведени в неизвестност. Първоначално е било решено, децата да бъдат изпратени в страните, от които са майките им, но идеята била отхвърлена. И тъй като ставало дума за деца, които са били възпитавани от най-ранна възраст в нацисткия дух, те останали в Германия, пише mkd-news.com. [caption id="attachment_461099" align="aligncenter" width="500"]Проект Лебенсборн - най-голямата тайна на Хитлер Проект Лебенсборн - най-голямата тайна на Хитлер[/caption]

Проект Лебенсборн и Чаушеску

Според някои слухове проект Лебенсборн е бил продължен в Румъния от Чаушеску, но това така и не е потвърдено. Малко известен, но все пак публичен факт обаче е, че нацистите в Нюрнберг са обвинени в отвличането на 40 000 руси деца от Полша. За съжаление и този случай е с гриф „Строго секретно“ и повече информация около съдбата им не е известна. Скръбната участ на хиляди деца, които след войната в Европа ходят заклеймени, без дом и без родина, е постоянно предупреждение за цената, която се плаща за налудничавите планове за расово господство.