Съдбите на Здравко и Катя от "Ритон" са почти сходни

Здравко и Катя от "Ритон" проговориха за най-тежките мигове от своя живот. Оказа се, че съдбите и на двамата са почти сходни. И двамата преживяли големи драми с родителите си.

Майката на Здравко си отива от този свят едва на 50 години. Изпълнителят бил убеден, че и той ще си тръгне от този свят на същата възраст. Естрадният изпълнител е сигурен, че над рода му тегне зла прокоба.

Само четири години след смъртта на майка му, през 1984 година този свят напуснал и чичи му Георги Герчелчев. Разследващите предполагат, че той е станал жертва на чуждестранни служби. Но до истината за смъртта му така и не се стига. Той е починал също на 50 години.

Здравко от "Ритон" разказа, че потърсил съвет от врачки за развалянето на прокобата, която тегне над фамилията му. Когато малко след 50-годишнината си той претърпял инцидент, бил убеден, че краят му наближава. Изпълнителят дори променил начина си на живот - започнал да спортува и да се храни здравословно.

От седем годишен той живее с майка си, тъй като баща им ги изоставил. Едва през последните две десетилетия той установил контакт с баща си, но двамата така и не успели да се сближат.

[caption id="attachment_459328" align="alignright" width="300"]Здравко и Катя от "Ритон Здравко и Катя от "Ритон" имат почти еднакви съдби[/caption]

Подобна съдба има и половинката му Катя. Родителите й също се развели, когато тя била малка. И до ден днешен тя счита, че майка й е виновна за развода и дълги години не поддържала връзка с него. Двете се срещнали преди няколко години на погребението на бащата на Катя.

По отношение на подкрепа от своите родители, двамата изпълнители са били лишени от такава. Здравко и Катя от "Ритон" не крият, че всичко са постигнали сами, без подкрепата на своите родители.

Здравко е щастлив, че майка му е успял да ги види заедно с Катя на голямата сцена.