Мая Манолова се завърна в България

След двумесечно отсъствие Мая Манолова се завърна в България. Червеното острие влиза днес в парламента. Бившата депутатка има планирани за днес няколко срещи.

Тя ще разговаря с представители на няколко парламентарни групи, които са потърси подкрепа от нея като настоящ омбудсман. Този четвъртък тя ще встъпи официално в длъжност. Тогава социалистката ще положи клетва и ще заеме новия си пост.

Тя вече е обещала на различни организации, свързали се с нея, че ще дейността й ще бъде насочена приоритетно към живота на хората с увреждания и по-специално трудностите, които те срещат в контакт с институциите, пише ПИК.

Острието, както наричат Мая Манолова в парламента, все още не е дала изявление относно здравословното си състояние. Наскоро нейни близки съобщиха пред медиите, че тя се подобрява. Само преди седмица зловещата вест, че бившата народна представителка е покосена от рак, обиколи медиите.

Тогава стана ясно, че това е причината за отсъствието й. Блондинката се подложила на курс от химиотерапия в елитна немска клиника. В Германия неотлъчно до нея е щерката на настоящия й любим. Ангел Найденов има дъщеря от първия си брак.

[caption id="attachment_459112" align="alignright" width="300"] Мая Манолова Мая Манолова се завърна[/caption]

Заедно със своята дъщеря тя замина за Германия преди два месеца. Една от версиите за заминаването й беше, че не желае да е ангажирана с предизборната кампания на БСП. Нейни близки помолиха да не се спекулира с отсъствието и заявиха, че лечението е било успешно.

Именно коварното заболяване е причината Мая Манолова да приеме предложението за новия си пост. Тя искала не само да намали стреса в ежедневието си, но и да разполага с повече свободно време, което да посвети на близките си.

В момента Мая Манолова подготвя и сватбата на дъщеря си. Наследничката й се сгоди тази пролет за бъдещия си съпруг. Заради нейната сватба социалистката и Ангел Найденов решиха да отложат своята.