Истината за милионите на Луна във фалиралата КТБ излезе наяве

След като гръмна скандала с КТБ, стана ясно, че звездата от зората на поп фолка - Луна къта цели 116 милиона евро във фалиралата финансова институция. Сумата не е натрупана с честен труд, а от далавери, които изпълнителката въртяла с бившия си любовник - възрастен турски бизнесмен.

70-годишният бизнесмен използвал Луна като параван за сделките си. Той предлагал на свои богати съграждани и жители на Австралия да съхранява парите им на влог срещу лихва от 5%. "Бизнесът" му потръгнал, тъй като в Турция, както и в Австралия лихвите са прекалено ниски и са около 0,7%  и в най-добрия случай достигат до около 1,3%.

Парите на богатите си сънародници турчинът внесъл на името на Луна в КТБ срещу рекордната лихва от 9,5%. Остатъкът от 4,5%, който му оставал след като изплати на клиентите си обещаната им лихва, прибирали той и Луна.

Покрай събитията в КТБ тя рухнала напълно. Само за няколко дни тя се състарила с година. На случилото се дължи и лабилното й психическо състояние. Луна не само, че вече не е милионерка, но и има огромни дългове.

[caption id="attachment_458468" align="alignright" width="300"]Луна Луна натрупала милионите си с измама[/caption]

След фалита на КТБ тя и заможният турчин се разделили. Той заминал отвъд Босфора и продължил да се занимава с подобни дейности за печалба на лесни пари. Според запознати с отношенията му с Луна, турчинът също не издържал на напрежението и не след дълго се споминал. Той получил инфаркт и лекарите не успели да го спасят.

Благодарение на свои влиятелни приятели певицата успяла да спаси много малка част от парите си, с които едва свързва двамата края.

Тя отдавна сложи край и на певческата си кариера. Етническата туркиня, която се представя в шоуто за християнка, има намерение да влезе в политиката. Тя дори заяви, че би се кандидатирала за президент, пише Хот арена.