За да не преживеете най-кошмарната ваканция в живота си, ето как да разпознаете лошите оферти

Нищо не може да развали една ваканция толкова, колкото да отидете на място и да видите, че то не отговаря на слънчевите снимки, които сте видели. Или пък, че се разпада, намира се не където е указано, или има куп проблеми. От сайтовете, където потребители споделят мненията си, през Google Maps, до странни снимки, които изглеждат не на място — има достатъчно неща, които да ви подскажат, че офертата е измамна. Предлагаме ви 5 лесни начина, за да разпознаете измамните оферти за ваканция.

1. Художествени или изкривени снимки

Предлагат ви слънчева ваканция, но в снимките на офертата има нещо странно? Има защо да се тревожите. Внимавайте, ако вместо цялото фоайе е изложен близък кадър на ваза от фоайето. Или ако фотографът е използвал техника за разширяване на кадъра. Най-вероятно стаите са малки. Същото важи и за прекомерната употреба на филтри при снимане.

2. Всичко изглежда твърде добре

Снимки, които изглеждат твърде добре, на които се вижда хотелския басейн или красива жена, която изглежда се наслаждава на ваканцията край него, изглеждат твърде добре, нали? Обърнете внимание дали е публикуван по-общ кадър на околностите. Защото, ако такъв липсва, със сигурност няма да видите колко е малък плажа, или че до басейна в момента се строи.

3. Доверете се на Google Maps

Това  вероятно е най-сигурния начин, за да се уверите, че мястото за вашата ваканция не е това, което ви предлагат? За да видите колко добре изглежда наистина хотелът, който сте избрали, напишете адреса в Google Maps. Ако хотела отвън изглежда привлекателен, има вероятност и вътре да е в подобно състояние. Разбира се, снимките в Google Maps може да са на няколко години, но поне можете да се обадите, за да попитате, ако хотела е реновирана в скоро време. Можете също така да се разходите из района около хотела, за да се видите дали той наистина се намира в центъра на забавленията, като се рекламира. [caption id="attachment_457507" align="aligncenter" width="586"]Кофти ваканция? Вижте как да не останете измамени Кофти ваканция? Вижте как да не останете измамени[/caption]

4. Коментарите в интернет

Това със сигурност е сред най-точните барометри относно това, дали избрания от вас комплекс си струва парите. Ако планирате ваканция на непознато място, проверете в интернет за коментари относно хотела, в който смятате да отседнете. Това е най-сигурния начин да се убедите, че изборът е бил добър.

5. Уебсайтът рекламира мястото, но не и самия хотел

Ако на сайта на хотела предлага подробно описание за околностите в квартала, града и т.н., но няма нищо за самия хотел, в този случай, също би трябвало да ви светне червена лампа. Ако пък сайта е натъпкани със снимки на панорамата на града и на плажа, а в същото време няма снимки на стаите, не би трябвало да се съмнявате, че изобщо не отговаря на вашите очаквания за желано място за ваканция.