Закони на отслабването: Как да се отървете от излишните килограми

Ако сте се чудели защо отслабването е толкова трудно при вас и мастната тъкан винаги се струпва най-много в определена част от тялото ви, то науката вече има отговор за това. Натрупването на мазнините е свързано не само с липсата на движение, но и с определени здравословни навици. Ето кои са петте най-проблемни зони на тялото и как да се процедира с тях, когато искате да отслабнете.

1. Горната част на тялото

Ако искате да стимулирате процесите на отслабването в горната на тялото — корема, гърба, раменете, гърдите и ръцете до лактите, трябва да промените хранителния си режим. Първо, трябва да минете на диета, която да включва приемането на 500 до 1000 калории на ден и от 30 до 60 минути, 5 пъти седмично, трябва да тренирате активно кардио упражнения — колоездене, бързо ходене. Упражнения за горните мускули—лицеви опори, коремни преси, клякания са най-доброто решение.

2. Отслабване в областта на корема

Ако дебелеете най-вече в областта на корема, това може да бъде признак за повишена работа на хормона на стреса кортизон. Старайте се да се храните здравословно, да консумирате храни, богати на фибри, витамини и минерали, както и да практикувате упражнения, които включват и техники за лесно понижаване на стреса, като например йога или пилатес. Ако стомахът ви пък е постоянно подут, това може да бъде следствие отпрекомерна консумация на алкохол. Намалете алкохола или посетете вашия лекар, ако имате проблеми с дишането.

3. Торс и гръб

Това е знак, не само, че не сте физически активни, но и се храните лошо, т.е. пропускате хранения и след това  преяждате. Опитайте се да правите пет умерени хранения на ден, да ядете малки порции и по-здравословни, нискокалорични храни. Освен това, бъдете физически активни, движете се повече, плувайте и практикувайте упражнения за гърба и корема.

4. Отслабване в областта на корема, бедрата и задните части

За да си гарантирате отслабването в т.нар. "критична зона", — корем, бедра и задни части, трябва да се подложите на доста упражнения. Натрупването на мазнини там, е ясен знак, че не сте достатъчно физически активни. Фокусирайте се върху упражнения за издръжливост на долната част на тялото, а отличен избор биха били въртенето на обръч и колоезденето. [caption id="attachment_453726" align="aligncenter" width="546"]Закони на отслабването - ето как да се отървете от излишните килограми Закони на отслабването - ето как да се отървете от излишните килограми[/caption]

5. Отслабване в областта на стомаха, задните части и краката

Мастната тъкан, която се натрупва долната част на тялото, включително и по пръстите на краката, обикновено е следствие от бременност. При такъв проблем важи съвет 4 — интензивни тренировки на корема, бедрата и седалището.