Шефът на Националната полиция Христо Терзийски проговори пред бТВ за случая с Георги Игнатов

Преди два месеца 16-годишният Георги Игнатов беше убит със смъртоносен удар в сърцето в центъра на столицата. Драмата, която се разигра в Борисовата гадина, остава обгърната в мистерия.

Въпреки, че МВР разпространи видеозаписи, на които се вижда предполагаемият убиец на ученика, все още няма конкретен заподозрян по случая.

Христо Терзийски (шеф на Национална полиция) коментира пред бТВ, че полицията продължава действията си по издирване на убиеца. В момента разследващите проверяват училищните интернати в страната, тъй като има вероятност убиецът да се е укрил там.

От момента, в който видеозаписите бяха разпространени до днес, са подадени общо 120 сигнала от граждани, които са засекли бягащия младеж в близост до Борисовата градина в момента на извършване на престъплението.

Всеки един от тези сигнали е проверен, но до разкриване на самоличността на убиеца, така и не се стигна.

Според Христо Терзийски не по-малка е вероятността убиецът на 16-годишния Георги да е напуснал страната. Той не изключва вероятността малко след убийството, младежът да е напуснал страната.

От думите на шефа на полицията стана ясно, че разследващите органи работят съвместно с просветното ведомство и разчитат на подкрепа от негова страна, пише "Всеки ден".

[caption id="attachment_453372" align="alignright" width="300"]Георги Игнатов Полицията претърсва училищни интернати за убиеца на Георги Игнатов[/caption]

Напомняме ви, че записите с предполагаемия убиец на Георги Игнатов се появиха малко след жестокото престъпление. Те са направени от камерите на търговски обект, намиращ се в близост до Борисовата градина.

На тях се вижда младеж с раница на гърба, който бяга и не спира дори на сирената. Това навежда разследващите на мисълта, че бягащият младеж е убиецът на ученика или е бил съпричастен към извършеното престъпление.

Неясни засега остават и мотивите за жестокото убийство. Все още не се изключва версията за любовни мотиви, както и стара вражда между двете момчета.