Синоптици: Рекордни жеги през август, живакът скача до 44 градуса

Гласувайте за статията

Синоптици предупредиха за рекордни жеги през август, прогнозите са за много високи температури

Рекордни жеги ни очакват през август предупреждават синоптици. След като днес бе най-горещия ден на месец юли, август се очертава още по-напечен. И дори по-лошо — температурите стигат до 42-44 градуса през следващите дни.

Синоптици обявиха и кои са най-горещите градове днес в България. На първо място е Русе, Търноо, Сандански, където термометрите удариха над 40 градуса. И докато във Варна и Бургас търсеха прохлада по морето, то в останалите градове на страната, сенките край басейна и парковете се оказаха крайно недостатъчни, за да се спасят хората от силната топлина, пише „Блиц“.

Абсолютният рекорд принадлежи на Сандански, а на второ място е Русе, където измериха 41 градуса. Търново и Плевен продължават класацията, която за щастие няма да правим скоро. Синоптиците обещават до събота и неделя прохладно време, както и в началото на другата седмица. Пикът най-вероятно ще настъпи седмица преди средата на август, когато прогнозите на родните синоптици са за наистина изключително горещо време—до 44 градуса.

Днешният летен ден се усети силно горещ и по морето. Край морския бряг температурата на водата достигаше почти 30 градуса, колкото беше и на въздуха. Неслучайно във Варна и Бургас потърсиха спасение из парковете, морските градини и разбира се край брега. Сенчестите хамаци в морската градина на Бургас се превърнаха в любимо място за почивка на летовниците.

Голяма част от тях избраха да се скрият именно тук, докато отминат най-горещите часове.

Синоптици предвиждат още по-горещо време през август

Синоптици предвиждат още по-горещо време през август

Във Варна пък заложиха на нетрадиционни чешмички, които да разхлаждат летовниците в жегата. Управата в морската ни столица за пореден път се постара да намери креативен начин да привлече вниманието.

В Бургас се крият от жегата в хамаци под сянка...

В Бургас се крият от жегата в хамаци под сянка…

Артистична чешма с рибен дизайн ще разхлажда варненци край сградата на общината.

Във Варна се разхлаждат с нова чешма, сн. Булфото

Във Варна се разхлаждат с нова чешма, сн. Булфото

Предстои нестандартното произведение да бъде дарено на първи август.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар