ЦРУ с нови разкрития за Сребреница (Защо Великите сили не се намесват?)

Гласувайте за статията

Бившите президенти на Америка и Франция, Бил Клинтън и Жак Ширак, отлично са знаели какво се случва в Сребреница, според ЦРУ, но се опитали да се възползват от драмата, за да покрият провала на НАТО и ЮНПРОФОР.

Това показват секретни документи на ЦРУ, в които са изнесени разговори между двамата президенти, съобщи сръбския „Телеграф“ . В разговора между тях, който публикува „N1“, се разбира, че те са знаели добре какво се случва в Сребреница, но в същото време става ясно, че защитата на цивилните граждани в село Поточати не е била приоритетна на Америка и Франция, а само интересите на НАТО.

От разговора става ясно, че случаят в Сребреница е бил разкрит, още преди да се случи. Въпреки това нито Америка, нито Франция се намесват.

Факсимиле на стенограмата от разговора можете да видите по-долу.

И една любопитна подробност.

Разкритията, които сръбския „Телеграф“ прави, на база на документи на ЦРУ, идват само два дни след скандал с резолюцията на ООН по повод на трагедията. Тогава Русия наложи вето, твърдейки, че Сърбия неправилно е сочена като главен виновник и настоявайки, че Босна и Херцеговина също имат своя дял за трагедията.

ООН порицаха Москва и приеха нова резолюция, с която осъждат акта и дори разкритикуваха Кремъл за отношението им към трагедията.

Скандални разкрития на ЦРУ излязоха наяве

Скандални разкрития на ЦРУ излязоха наяве

Факсимиле от стенограмата, публикувана от сръбския "Телеграф"

Факсимиле от стенограмата, публикувана от сръбския „Телеграф“

faksimile 3
Фактът, че само ден по-късно излиза неизвестна досега информация за събитията в Сребреница и за договорките между Ширак и Клинтън е нож с две остриета. Новината злепоставя Запада, който в момента се опитва да привлече Сърбия в своята сфера на влияние и също така рефлектира върху кампанията на Хилъри Клинтън. Както е известно съпругата на Бил Клинтън се кандидатира за президент на страната. И в момента е в ситуация, при която всеки удар по името й може да й коства креслото в Белия дом.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “ЦРУ с нови разкрития за Сребреница (Защо Великите сили не се намесват?)”

  1. Angelina Mednikarova

    юли 13. 2015

    Как няма да знаят какво се случва там, след като само извънземните не са са включили в този конфликт, за да имат някакви дивиденти от тази касапница?!

Добавете коментар