Ким Чен Ун с поредно безумие: Застреля архитект заради лош дизайн!

Ким Чен Ун с поредно безумие: Застреля архитект заради лош дизайн!
3.67 (73.33%) 3 votes

Ким Чен Ун с пореден абсурд, застреля архитекта на летището, не харесал дизайна на сградата

Когато Ким Чен Ун представи пред обществото новата сграда на летището, пропусна да спомене, че нейният архитект е бил екзекутиран, защото именно на него не му харесал дизайна. Корейският диктатор за пореден път прояви безумен каприз, отнемайки човешки живот по абсурдна причина.

Правителството на Северна Корея с дни пропагандираше новото летище в Пхенян, говорейки за стъклените стени и други нововъведения в сградата.

Наскоро се появиха и снимки от обиколката на Ким Чен Ун и съпругата му при откриването на обновеното летище, пише британският Дейли мейл. Пред обществото президентът похвали интериора и екстериора на сградата, но пропусна да спомене една „мъничка“ подробност. А именно – разпоредил е екзекуцията на главния архитект, само защото на него не му харесало, как изглежда готовия проект.

Всъщност реновираното летище е поредният опит на страната да привлича туристи. На територията на сградата има кафенета, аптека, шоколадови фонтани и други атракции. Но на снимките, направени по време на официалната обиколка на летището, мистериозно липсва Ма Вон Чу от факултета по дизайн. Той изчезна още миналата година, заедно с още петима с високопоставени служители, като според някои източници е бил екзекутиран през ноември 2014 ,“заради корупция и неспазване на заповедите“.

Неговата смърт е била решена непосредствено след спирането на ремонта на летището. Всъщност обновяването било спряно заради това, че Ким Чен Ун не бил доволен от външния вид на сградата.

„В последната фаза на строителството на терминал 2 бяха допуснати сериозни грешки, защото архитектите не мислеха за партийната идея при дизайна. А това е от решаващо значение за запазване на националната идентичност.

Ким Чен Ун екзекутира архитект - не бил доволен от летището в Пхенян

Ким Чен Ун екзекутира архитект – не бил доволен от летището в Пхенян

Важно е терминалът да бъде завършен, така че да бъде въплъщение на Северна Корея, лице на страната ни и врата към Пхенян“, заяви тогава Ким, разпореждайки промените в летището, преди да бъде завършен ремонта.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар