Джуна и журналистът Борис Ангелов дори готвели сватба

Български журналист се оказа голямата любов на починалата миналата седмица руска ясновидка Джуна – пише „Уикенд”. Грузинката, която се считаше за съветския еквивалент на Ванга, е преживяла навремето страстна интимна афера с известния Борис Ангелов от БНТ. В момента той е пенсионер, след като бе отстранен като преподавател от Софийския университет с подозренията, че има щения към студентки.

Началото на аферата

Аферата на Борис Ангелов с Джуна е от средата на 80-те години на миналия век – отбелязва изданието. Феноменалната ясновидка нашумява изключително много и у нас и Кеворк Кеворкян решава да направи телемост с нея от дома й в СССР за предаването си „Всяка неделя”. Разговорът е предварително договорен месец по-рано. В уречената седмица за Москва заминава Борис Ангелов, който по това време е един от водещите редактори международници във „Всяка неделя”. Той трябва да организира трасето и да работи на терен с Джуна. Между феномена и журналиста обаче припламва искра. Още щом го вижда, ясновидката си пада по него и го посочва с пръст: „С теб ще имам луда любов”. Ангелов се сопва: „Я път ти! Много си ми възрастна! Аз спя с млади момичета”. Оказва се обаче, че Джуна е познала и собственото си розово бъдеще. Тя успява да прелъсти българския журналист и той хлътва по нея.

Край на аферата

„След като интервюто мина, Борис така и не се върна в София. Остана в апартамента на Джуна повече от 3 месеца. От телевизията в София го покриваха някак си, дадоха му творчески отпуск. Грузинката пък така си беше паднала по него, че дори му предложила брак” – спомнят си стари телевизионери. Борис Ангелов се върнал няколко месеца по-късно в България, за да се разведе и да подготви багажа си за трайно установяване в Москва. Тук обаче бил разколебан и така и не се върнал при Джуна. „Тя беше като болна, дори щеше да идва до България, за да си го прибира. Но явно не им било писано да остареят заедно” – коментират столични клюкари. Феноменът обаче до последно твърди, че той именно е голямата любов на живота й. [caption id="attachment_449104" align="alignleft" width="300"]Джуна Така изглежда Джуна през 80-те години[/caption]

Фиаското на любовника

Уви, кариерата на Борис Ангелов не се развива особено стремглаво (дали пък за това няма пръст и Джуна?). След промените той не успява да си намери точното място. Започва да злоупотребява с алкохола. За последно за него се чу през 2008 г., когато предаването „Господари на ефира” го записа със скрита камера как си иска интимни ласки от студентка по журналистика, на която преподава. След този случай той е уволнен от университета и се покри от срам – коментира изданието.