Бразилската Атлантида е изпълнена с легенди, вижте най-странните места в светаБразилската Атлантида

, остров Джордж и остров Мариета са сред най-големите загадки на нашето време. Не сте чували легендите свързани с тях? След като ги научите може и да ви се прииска да ги посетите.

1. Бразилската Атлантида

И Бразилия има своя Атлантида, която от години привлича вниманието на изследователите. Опитите да я открият, са многобройни, а през 2013 — тази година група от геолози твърдят, че са успели да открият изгубения остров. Учените действително намерили гранитна скала и следи от кварц на дълбочина от 2500 метра и същевременно твърдят, че спадат към Атлантида, защото тези елементи могат да възникнат само на сушата. Но с оглед на факта, че не съществуват други открития, няма твърди доказателства, че наистина става дума за митичната страна.

2. Остров Мариета

Този остров е разположен близо крайбрежието на Мексико, но е напълно необитаем. Интересното при него е, че един от плажовете е толкова уникален, че просто не изглежда да е възникнал по естествен път. Той не може да се види от морето, а до него се достига през прекосяването на огромен скален тунел. Според племето Хуичол, които живеят в района, смятат, той е подарък от боговете. Всъщност те все още извършват ритуалите в чест на Бащата Слънце и Майката Вода, като се смята, че именно тези ритуали са една от причината, островът да е необитаем. Експерти твърдят, че такъв плаж не е възможно да възникне по естествен път, а е следствие на силна експлозия. Всъщност островът е бил защитена зона, в която се намира военна база. И днес обаче остава загадка как е възникнал този плажа. [caption id="attachment_448057" align="aligncenter" width="569"]Учени търсят митичната Атлантида край Бразилия Учени търсят митичната Атлантида край Бразилия[/caption]

3.Остров Джордж

Островът край Лабрадор е бил щастливо място до 1876 година, когато тук се случва трагедия, помрачила красотата му. Морска буря кара капитана на един кораб да натовари всички пътници в спасителни лодки, за да ги прати на сигурно място на брега. Всички обаче се издавили, с изключение на моряк, успял да се спаси по чудо с помощта на местен рибар. [caption id="attachment_448056" align="aligncenter" width="600"]Остров Джордж също е загадъчно място Остров Джордж също е загадъчно място[/caption] Няколко дни по-късно обаче рибарите се натъкнали на зловеща находка на един от дивите плажове. Открили телата на трима души отрязани глави. Намерили, освен това и импровизирани палатки. Предполага се, че са били убити от спасилия се рибар, а причината за спора било сандъче с ценности, което успели да спасят от кораба. Никой обаче не след това не го е виждал, тъй като изчезнал в пустошта.