Игри във Фейсбук водят до смърт, вижте най-опаснитеИгри във Фейсбук

водят до смърт и взимат все повече и повече жертви. След леденото предизвикателство, чиято първоначална цел бе да информира хората за опасно заболяване и да събере пари за благотворителен фонд, манията хората да се предизвикват едни други продължава. Този път обаче целите не са хуманни, а жертви стават деца. Вижте кои са най-опасните игри във Фейсбук, за които трябва да внимавате.

Да изчезнеш за 72 часа

Родители във Франция, Германия, САЩ, Англия, както и други държави в Европа и по цял свят станаха жертви на опасна кампания във Фейсбук. „Изчезни за 72 часа, но без да казваш на никого къде си отишъл или какво си правил“, гласи предизвикателството. Точната статистика на семействата изживели този кошмар не е известна. Факт е обаче, че кампанията набира скорост и сега.

Полей се с алкохол и си драсни клечката!

Пълна лудост! Няколко момичета от САЩ завършиха в болница, други получиха сериозни увреждания. Не е известно кой е инициаторът на опасната игра във Фейсбук, но е факт, че клипчетата дълго време ужасяваха потребителите в социалните мрежи. Поне за момента предизвикателството да се полееш с алкохол, да се запалиш и да се снимаш, докато гориш, изглежда, че е спряло да се разпространява. Надяваме се, че няма да бъдем свидетели на втори подобен бум на опасната мода. Никога повече!

#Paracetamolchallenge

При никакви, ама при абсолютно никакви обстоятелства не си и помисляйте да приемете подобно предизвикателство! Това е една от най-опасните игри във Фейсбук и подтиква младежите да приемат колкото се може по-големи количества парацетамол. Излишно е да ви казваме, че това води до отравяне. Максималната допустима доза за възрастни е 4 таблетки от 500 mg на ден и то говорим за тежки случаи, в които лекарите изписват този прием. [caption id="attachment_447596" align="aligncenter" width="500"]Опасни игри във Фейсбук застрашават живота на децата Опасни игри във Фейсбук застрашават живота на децата[/caption] За децата е в пъти по-малка, а човек приел свръхдоза може да се спаси, само, ако незабавно бъде отведено в болница, или му се даде противодействащо лекарство по препоръка на лекар.

В противен случай смъртта е изключително болезнена и може да се стигне до разпадане на черния дроб.