Местните жители са убедени, че гробът на Илия Павлов е празен

Вечният дом на Илия Павлов се намира в близост до резиденцията на Тодор Живков в Арбанаси. От години малкото градче в старопрестолната ни столица се свързва с името на Илия Павлов.

Мястото, където се намира гробницата му, е било любимо за него. В непосредствена близост се намира девическия манастир. Мафиотът обичал да се усамотява в живописния парк до храма.

От няколко години в Арбанаси се носи слух, който гласи, че гробницата на Илия Павлов е празна. Местните жители са убедени, че той е инсценирал убийството си.

На 7 март 2003 година фатален изстрел прониза мафиота право в сърцето пред офиса на Мулти груп в столицата.

Фактът, че той по време на опелото ковчегът му беше затворен и погребението му беше под засилени мерки за сигурност, засилва още повече твърденията, че всичко е било инсценировка.

[caption id="attachment_447377" align="alignright" width="300"]Илия Павлов В Арбанаси се носи слух, че гробът на Илия Павлов е празен[/caption]

Не е за пренебрегване и факта, че гробницата му се охранява и до днес и никой от близките му не идва на гроба.

Съпругата на мафиота е била за последно на гроба му на неговото погребение. Баща му също ходи много рядко там. Децата на Илия Павлов също не идват на гроба му.

Според местните жители мафиотът е жив и в момента се наслаждава на милионите си далече от България, в някоя екзотична страна.

Илия Павлов бил много религиозен човек и в знак на благодарност към Бога, че се е спасил, заръчал на баща му да направи гробница в двора на манастира, убедени са местните.

Монахините от светата обител избягват да говорят за покойника. Свещеници от района негодуват, че местността, която е известна с множество исторически забележителности се свърза с името на мафиота. Те разказват, че често се случва туристи да ги попитат къде е гроба на Илия Павлов.