Брендо е напуснал България

Само след месец съдът в Италия ще разгледа отложения процес срещу Евелин Банев - Брендо. Колегите на италианските магистрати у нас върнаха за разглеждане делото срещу него. Причина за това стана недоволството на властите в Италия, че въпреки доказателствата срещу него, мафиотът е бил оправдан у нас.

Брендо беше върнат в България заради делото за пране на пари, които тече срещу него. Въпреки разкритията на неговия авер Иван Джипса, мафиотът беше оправдан с довода, че няма доказателства срещу него.

Джипса е защитен свидетел по делото, но въпреки това се страхува за живота си. Той също беше арестуван като съучастник на мафиота, но беше освободен след признанията, които направи. Джипса разкри, че Брендо е използвал мулета за трафик на забранени вещества от Бразилия.

Той разкри цялата престъпна схема на кокаиновия крал, но въпреки това Брендо се отърва.

Предполага се, че след като вече е на свобода той потърси сметка от предателите. Именно заради това Джипса е потърсил убежище в САЩ. Въпреки подкрепата, която получава и от италианските власти, той се страхува за живота си.

[caption id="attachment_447222" align="alignright" width="300"]Брендо Брендо се крие в Хърватия[/caption]

Предполага се, че в момента Брендо се намира в Хърватия. Мафиотът няма намерение да се прибира в България, тъй като от тук вероятно ще бъде екстрадиран в Италия. Почти сигурно е, че италианският съд ще му наложи присъда за 20 години затвор.

В Хърватия Брендо разчита на подкрепата на своя авер италианецът Антонио Мелато. Нашенецът е станал член на известната група "Брента".

Приближени до Банев подозират, че той е бил пуснат на свобода като в замяна е дал важна информация на чуждестранните власти.

Преди няколко дни се появи слух, че Брендо се е разминал на косъм от атентат. Преди месец е бил направен опит за отвличането на мафиота на път към морето. Той се е спасил благодарение на светкавичната и бърза реакция на бившите руски барети, които са негови гардове, пише ПИК.