Вижте какво още излезе от експертизата на малкия Никита

В понеделник магистратите разгледаха наложената мярка срещу предполагаемия убиец на Никита - Герман Костин. Същия ден руснакът навърши 52 години.

Съдиите, разглеждащи потресаващия казус, решиха той да остане в ареста. Адвокатката на обвиняемия се възмути от резултатите от ДНК експертизата. Според нея такава не може да се вземе от подгизнала кърпа.

В съда тя подчерта, че клиентът й се е грижил за малкото момченце и ДНК материалът по кърпата нищо не означава. Тя допълни, че по кърпата е открит материал и от друго лице.

Експертизата на трупа на Никита Леонтиев показа още един шокиращ резултат. В кръвта на убитото русначе са открити 1,18 промила алкохол и следи от ацетон. Вероятно то е било упоено.

Криминалистите постановиха, че детето е било убито между 8 и 10-ти февруари.

[caption id="attachment_445730" align="alignright" width="300"] Никита В кръвта на Никита Леонтиев е открит 1,18 промила алкохол[/caption]

Мобилните телефони на Анна и Герман са били засечени същия ден по обяд в Пирогов. Убитото момченце е имало проблеми с краката и същия ден майка му го завела на контролен преглед.

Малко по-късно същия ден те са били засечени на бензиностанция, намираща се на "Самоковско шосе". Този път води към Пасарел.

По-късно колата и телефонът на Герман Костин са били засечени в Приморско и Пасарел. На въпроса какво е правил там, той заяви в съда, че не си спомня, тъй като е бил пиян.

Неясните и противоречиви отговори, които даде, станаха причина за решението на съдия Петрова да го остави в ареста, пише БЛИЦ.

Руснакът вече се провали на детектора на лъжата, където също даде противоречиви отговори на въпросите.

Според главната версия на разследващите за убийството, Никита и неговата майка са били убити заради 150 000 евро. Сумата е била дадена от Анна на Герман. Той й обещал, че ще вложи парите в доходоносен бизнес и много скоро тя ще си върне направената инвестиция.