Ето каква е причината за убийството на Анна Леонтиева и нейния син

Случаят с Анна Леонтиева и сина й Никита се разплита. Жестокото убийство, което потресе страната ни преди няколко седмици, е бил извършено заради финансов мотив. Става въпрос за имот, собственост на убитата рускиня, който тя е продала.

След развода си с бившия здравен министър на област Перм - доктор Вадим Плотников, Анна получила от него луксозен имот в турската част на остров Кипър. Рускинята решила да продаде имота.

От продажбата му тя получила 150 000 евро. Убиецът й Герман Костин успял да излъже и да й вземе парите. Руснакът я убедил, че ако му даде парите, ще ги вложи в доходоносен бизнес и много скоро тя ще си върне инвестицията. Тъй като минала една година, откакто му дала парите, рускинята решила да потърси сметка от Костин какво се случва.

[caption id="attachment_445490" align="alignright" width="300"]Анна Леонтиева Анна Леонтиева и Никита убити заради 150 000 евро[/caption]

Твърде вероятно той просто си е присвоил сумата и не е имал намерение да я връща. След като Анна Леонтиева започнала да го притиска и да настоява да си получи обратно парите, Герман Костин решил да я ликвидира, считат разследващите.

Синът й Никита е бил убит, тъй като убиецът е искал да заличи всички следи към себе си. Както вече стана ясно, малкият Никита е бил след като е настъпила смъртта на майка му. Експертизите установиха, че смъртта на детето е настъпила около 24 часа след тази на неговата родителка.

Затова криминалистите считат, че убийството на Анна е било извършено пред погледа му. Това потвърждава версията, че малкото русначе в било ликвидирано, тъй като убиецът не е искал да остави следи.

Не изключено освен финансовите мотиви за двойното убийство, в хода на разследването да изплуват битови или любовни мотиви. Предполага се, че убитата е била в интимни отношения с убиеца си, пише БЛИЦ.