Името на Преслава лъсна в чутовен скандал

Името на Преслава изплува в невероятен скандал след разкритието, което направи Нова тв. Оказа се, че шофьорът на фолкаджийката е убил човек преди няколко месеца.

36-годишният Иван Сарафски работи като личен шофьор на звездата. Точно на Никулден миналата година той прегазил човек на пешеходна пътека.

Драмата се разиграла в близост до гарата в Пловдив. Във фаталния миг едно от кръстовищата там пресичал 84-годишният Петко Петков. Възрастният мъж възнамерявал да отиде на гости на сина си. Но за съжаление той не успял да стигне до дома на сина си. На пешеходната пътека до гарата е бил пометен от шофьора на Преслава.

Служителят на фолкаджийката избягал. Вината е била поета от 34-годишния Борислав Ташев, който по това време дори не е бил на мястото на инцидента.

[caption id="attachment_444963" align="alignright" width="300"]Преслава Шофьорът на Преслава убил човек[/caption]

Полицаят Костадин Илиев предложил на виновника да прехвърлят вината на друг човек, като за това униформеният е получил подкуп. Оказа се, че по тази схема са прикрити десетки инциденти на пътя, разкри Нова тв.

Борислав Ташев също е получил пари от виновника, за да признае, че той е блъснал стареца. За какви суми става въпрос, предстои да се изясни в хода на разследването.

Шофьорът на Преслава и двамата му съучастници вече са признали вината си. За извършеното от тях престъпление ги грози заплаха от лишаване от свобода между две и десет години.

Оказа се, че служителят на фолкаджийката и Борислав са близки роднини, пише "Всеки ден"

От пловдивския КАТ  все още не са направили коментар по случая.

Пръв на нередностите около този случай се натъкнал сина на прегазения старец, който решил да започне собствено разследване, научи Хот арена.

В документите, които той е получил от следствието не е записано името на Иван Сарафски, а това на Борислав. Синът на Петко Петков разбрал, че Ташев дори не е бил на мястото на инцидента.