Нов удар по италианската мафия: Атакуваха дома на счетоводителя на Н’дрангета

Гласувайте за статията

Нов удар по италианската мафия и клана Н’дрангета, заловиха финансиста на мафията

Италианската мафия понесе нов жесток удар, след като полицията удари по Н’дрангета. Този път на прицела на антимафиотите се оказа не друг, а фаталния счетоводител на най-голямата мафиотска фамилия–Клаудио Луци.

В рамките на мащабна акция срещу Н’дрангета най-големия клон на мафията от южната част на Италия, полицията успя да нанесе наистина жесток удар. Освен, че е задържан Клаудио Луци — счетоводителят на мафията, властите успяха да конфискуват и цялото му имущество. Присвоени от държавата са къщи и банкови сметки на обща стойност 21 милиона евро. Конфискувана е и луксозна вила в Баден, близо до Виена.

Вилата е собственост на Клаудио Луци, който е водил финансите на мафиотите от Калабрия. Става дума за вила от 300 квадратни метра, която има двор от 700 квадратни метра. Имението не прилича много на дома на най-опасния мафиот в Мексико, който преди дни властите отвъд океана задържана. Въпреки това луксът тук може да смае мнозина, още повече, че за първи път е нанесен толкова жесток удар по мафията.

Държавната прокуратура във Виена вчера потвърди за приключването на акцията, която продължава вече с месеци, пише OE24.

„Н’дрангета в Италия са изключително важни, те са най-богатия клан в мафията, а властите предупреждават, че имат и огромно влияние върху икономическата система на страната“, се казва в изявление на прокуратурата. Ударът по счетоводителя им обаче може да се окаже ключов за отслабване на организацията, още повече, че в края на миналата година властите успяха да извършат показни арести.

Полицията нанесе нов удар по италианската мафия

Полицията нанесе нов удар по италианската мафия

Тогава внедрени полицаи успяха да заснемат т. нар. „убийства на честа“ в италианската мафия, както и тайните ритуали в организацията. Кланът се води от строга йерархична и феодална система, която на пръв поглед е трудна за разбиване. Освен разбира се, чрез последване на потока на парите и естествено изваждането на счетоводителя на мафията от организацията–който се оказа доста труден за арестуване.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар