САЩ пред гражданска война? (Размириците в Балтимор продължават)

Гласувайте за статията

Размириците в Балтимор могат да доведат до гражданска война, полицията взе крайни мерки

САЩ се изправи пред една от най-кървавите трагедии заради размириците в Балтимор. Властите взеха крайни мерки, за да не се стигне до гражданска война. След жестокото убийство от служители на полицията, които отнеха живота на Фреди Грей — болно момче, с увреждания на гръбначния мозък, в града избухнаха жестоки размирици в понеделник вечерта.

Кметът наложи вечерен час, но без резултат и се наложи да бъде извикана националната гвардия и да се намесят над 2000 войници, за да умиротвори общността. Арестувани са повече от 230 души, след които има и деца. Всички те са прибрани в ареста за нарушение на обществения ред.

Кървавите сблъсъци в Балтимор едва не прераснаха в гражданска война. След трагедията започнаха жестоки демонстрации, които прераснаха в размирици—нападнати бяха аптеки, болници, жилищни сгради. Запалени бяха повече от 144 коли, които пожарникарите още не могат да потушат.

Трагедията в Балтимор започна, след като 25-годишния Фреди Грей стана обект на полицейско насилие. Той е арестуван за притежание на нож и отведен в ареста, но по пътя пътува без предпазен колан, а докато стига до болницата получава 80% увреждания на гръбначния стълб, от които умира седмица по-късно.

Шестима полицай са разследвани за инцидента с момчето. Демонстрациите обаче преди ден обхванаха целия град с искане за справедливост.

Едит от местните свещеници сподели, че трагедията в Балтимор не е причинена от хулигани, а от бедни деца, които са останали без дом и образование. „Съкращенията отнеха на тези деца всичко—техния дом, правото да се образоват, изкараха ги на улиците“, споделя той пред местен вестник.

Балтимор пламна от размириците

Балтимор пламна от размириците

Ранени полицай, горящи сгради и бой на националната гвардия

Ранени полицай, горящи сгради и бой на националната гвардия

Балтимор осъмна в пламъци

Балтимор осъмна в пламъци

Дори и след като властите „умиротвориха“ бунтовниците в района, един от най-тежките въпроси остава проблемът с бедността. Заради бунтовете десетки останаха на улиците, тъй като домовете им се оказаха унищожени, а не разполагат със застраховки, които да ги обезщетят.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар