Нашият хакер Константин Кавръков удря банковата сметка на Бил Гейтс, но е сгащен във Филипините

Българският супер хакер Константин Кавръков отново бе закопчан, като този път се отдал на манията си да точи банкомати във Филипините. Името на нашенеца се прочу след успешни киберудари, включително кражба на хиляди долари от банковата сметка на най-богатия човек в света и основател на „Майкрософт” Бил Гейтс.

Кой е Константин Кавръков?

Киберспецът е член на „Българска суперхакерска група” от 2004 г., която е извършвала подобни удари в САЩ и Европа и е замесена в редица случаи на киберпрестъпления. За първи път българинът е спипан през 2011 г. в Парагвай за банкови и търговски измами, киберпрестъпления и подправяне на документи. Самият Константин Кавръков е наречен „краля на хакерите” от международната правоохранителна общност заради уменията му да краде хиляди чрез клонирани банкови карти. Парагвайските власти тогава откриха у него над 90 хил. щатски долара. [caption id="attachment_444406" align="alignleft" width="300"]Двама българи са в кошмарите на Бил Гейтс Двама българи са в кошмарите на Бил Гейтс[/caption] Сгащен във Филипините Тази дни кошмарът на Бил Гейтс бил сгащен във Филипините при апит да изтегли пари с подправени кредитни карти от банкомат в град кесон сити. Местните ченгета са задържали 32-годишния Константин Кавръков по обвинения в киберпрестъпления. При задържането му у него са били намерени кредитни карти на различни лица, празна кредитна карта, квитанции за теглени суми, мобилен телефон и 70 хил. филипински песо, което се равнява на скромните за възможностите му 1700 долара. [caption id="attachment_444407" align="alignleft" width="300"]Константин Кавръков прави ударите си в чужбина Константин Кавръков прави ударите си в чужбина[/caption]

Действа с друг „крал на хакерите”

Кошмарите на Бил Гейтс нарастват, защото Константин Кавръков е действал с друг цар на хакерите, който е българин – 32-годишният Алекси Коларов. За последния се твърди, че е хакерски гений и е успял да източи през eBay над 4 млн. долара. Обединят ли действията, което често се случвало, двамата се превръщали в заплаха за всяка една финансова структура, която ползва плащания по електронен път.