Навършват се 20 години от смъртта на Васил ИлиевДесетки представители на родния ъндърграунд почетоха паметта на Васил Илиев

Мафиоти почетоха паметта на Васил Илиев. Десетки коли с представители на родните ъндърграунд среди се събраха на гробищата в Кюстендил, където е погребан създателят на легендарната групировка ВИС.

[caption id="attachment_444409" align="alignright" width="300"]Васил Илиев Погребението на Васил Илиев[/caption]

Още в ранните часове тази събота се образува колона от джипове със затъмнение стъкла, които успяха да сащисат обикновените хора, отишли да уважат починалите си близки. Сред първите, пристигнали на гроба на Васил Илиев, беше сестра му Мариана, която прилежно подреди върху него кенче кока кола, бутилка от любимото му уиски и бутилка вино.

Постепенно се събраха още хора, повечето от които представители на родния ъндърграунд. Докато чакаха панахидата да започне, те си припомняха миналите събития и гледаха кои от тях са успели да оцелеят, видяха от hotarena.net.

Любопитното е, че майката на Васил Илиев категорично отказала да присъства на траурната церемония. Възрастната жена не искала да се разстройва допълнително, след като изгуби и двамата си сина. Нейни съседки разказват, че тя доста често ходи на гробовете на Васил и на Георги, но предпочита да не привлича вниманието върху себе си.

Припомняме ви, че Васил Илиев беше застрелян показно през 1995 година, а погребението му беше изключително мащабно. Сред хората, дошли да се сбогуват с боса на ВИС бяха легендарният футболист Христо Стоичков и шоуменът Слави Трифонов.

Убийците все още не са разкрити, за поръчители се спрягат имената на Сретен Йосич и Бай Миле. Десет години след разстрела на Васил Илиев беше публично застрелян и брат му Георги. Който, на погребението на брат си през 1995 година, се закани да отмъсти за него.