Емилия Ковачева остава в ареста, смекчиха обвинението срещу неяЕмилия Ковачева може да получи максимум 15 години затвор

Емилия Ковачева - акушерката, която преби зверски бебе на 4 дена, вече е с по-леко обвинение. Обвинението в опит за убийство беше свалено и заменено с доста по-лекото за нанасяне на тежка телесна повреда. За което 40-годишната жена може да получи не повече от 15 години затвор.

[caption id="attachment_444243" align="alignleft" width="300"]Емилия Ковачева в съда Емилия Ковачева в съда[/caption]

В момента тече разследване дали Ковачева е посягала и на други деца. За тази цел от прокуратурата са изискали всички видеозаписи от камерите в болницата за периода 16-22 април, за да се установи какво е било отношението й както към другите деца в отделението, така и към колегите й. Това разкри прокурор Николай Христов по време на съдебното заседание по-рано днес.

Обвинителят отрече категорично твърденията на адвоката на акушерката, че разследването се води тенденциозно и не се разглеждат всички възможни версии за случилото се. Според прокурора записите от нощта на 18 април категорично доказват, че Ковачева се е опитала да убие 4-дневната Никол като й е нанасяла тежки, продължителни удари с юмруци и стъклено шише в главата и тялото.

Побоят е нанесен с изключителна ярост и садизъм, категоричен е прокурор Христов. Мотивите за действията й обаче все още не са изяснени. Със сигурност акушерката е вменяема и не страда от психично разстройство. Самата тя твърди, че не е виновна и поиска от съда да й позволи да се прибере вкъщи, предават от "24 часа".

В писмените си обяснения, които нямат доказателствена стойност, тя е заявила, че е ударила бебето, но съвсем леко, тъй като плачело непрекъснато. Но не му е нанасяла тежкия побой, за който е обвинена.