Емилия Ковачева твърди, че не е удряла бебетоЕмилия Ковачева най-вероятно страда от психично разстройство

Емилия Ковачева - акушерката, която преди зверски бебе на четири дена, иска да се прибере вкъщи. Жената заяви пред състава на Софийски градски съд, че не е виновна за случилото се и се надява да бъде освободена. Адвокатът й заяви, че клиентката му е невинна, а самото разследване се води тенденциозно като не се проверяват другите възможности за кошмара.

[caption id="attachment_444197" align="aligncenter" width="300"]Емилия Ковачева Емилия Ковачева[/caption]

Защитникът твърди, че е напълно възможно детето да е било изпуснато от някоя колежка на клиентката му, а вината да се хвърля несправедливо върху нея. Той изтъква факта, че обвиняемата твърди, че дежурната лекарка не е констатирала никакви травми по бебето след края на смяната й. Освен това майката на малката Никол също не е забелязала каквито и да било травми по телцето на дъщеря си.

От прокуратурата засега се въздържат от твърде подробни изявления като изтъкват само, че от видеозаписите е видно, че акушерката е удряла бебето с особено голяма жестокост и сила. И ако бъде пусната от ареста има вероятност да се укрие. Мотивът за действията й обаче все още не е ясен. Не е изключена възможността у нея да се е отключило някакво психично заболяване, причинено от тежките 24-часови смени.

Предстои да бъдат направени проверки, които ще изяснят какво точно е било поведението на обвиняемата в периода 16-22 април, когато се е случил инцидентът. И в частност как се е държала тя към другите деца в отделението. Майката и двете дъщери на Емилия Ковачева присъстваха на заседанието днес, но отказаха коментар за случилото се.