Яне Янев успя да натика жена си на престижна длъжност след уреден конкурсЯне Янев задейства всичките си връзки, за да уреди благоверната си

Яне Янев успя да набута съпругата си на престижна длъжност в Софийски градски съд. Политикът, който се бие в гърдите, че е сред основните народни представители, които се борят с корупцията, задейства всичките си връзки, за да вкара благоверната си в съдебната система по втория начин. Тъй като от Окръжен съд София отказали да я приемат, тъй като не отговаряла на изискванията им.

[caption id="attachment_443723" align="alignleft" width="300"]Яне Янев Яне Янев[/caption]

Това обаче не спряло напористия Яне, който веднага задействал свое протеже в съдебната система. Въпросната личност незабавно се разтичала да уреди въпроса и в крайна сметка схемата станала. След упорит натиск от ВСС решили да прехвърлят свободните бройки от Окръжен съд, от където отказали да вземат Галя Янева, на Софийски градски съд.

Начело на който все още стояла Владимира Янева, известна като една от най-близките до Яне Янев, научиха от hotarena.net. Случката се разиграла малко преди Янева да бъде отстранена от поста си заради скандала с подслушването.

За да не бъде твърде явна цялата схема, от Софийски градски съд уреждат "конкурс", оценители в който са едни от най-приближените до Янева хора. По този начин жената на Яне успяла да се "класира" на 12 място от общо 16 свободни позиции. За самия конкурс са кандидатствали 118 юриста.

И това е едва началото. Амбициите на Галя Янева са да стане младши съдия. Което, с помощта на съпруга й, ще се случи в най-скоро време, коментират запознати. Юристите в бранша пък са категорични, че ако не бяха връзките на мъжа й, Галя изобщо нямаше да се класира.