Убиецът на малкия Петьо безцеремонно заявил на татко му "Ами к'во да направя"Бащата на Петьо опитвал да го съживи с изкуствено дишане

Убиецът на малкия Петьо най-нагло заявил на татко му "Ами к'во да направя", секунди след като прегазил малчугана и то пред очите на ужасения мъж. Това разказа лично почерненият мъж, станал свидетел как убиецът връхлита върху детето му с джипа си и буквално го смазва.

[caption id="attachment_443489" align="alignleft" width="300"]Малкият Петьо беше пометен от джип Малкият Петьо беше пометен от джип[/caption]

"Уби детето ми!", били първите думи на Петър, на когото всъщност е кръстено и момченцето. При което реакцията на наглеца била просто "Ами к'во да направя", коментират шашардисани очевидци на трагедията. Бащата веднага се опитал да окаже първа помощ на сина си, правил му изкуствено дишане и сърдечен масаж, но напразно. Малкият Петьо починал буквално на място, пометен от джипа, който по думите на свидетелите на трагедията, се е движел с най-малко 120 км/час.

Детето е трябвало да бъде първокласник тази година, затова майка му и татко му започнали с приготовленията още от сега. Вече му били купили раничка и бележник. Вместо това трябва да го погребват, ридае почернената майка.

Момченцето е било научено да се пази от автомобилите, точно заради това джипът го блъска на бордюра, където Петьо е изчаквал огромната кола да премине. Местните са категорични, че детето не е първата жертва на шофьора-убиец, който неведнъж е удрял и пращал хора в болница с безразсъдното си шофиране в рамките на града.

Възрастна жена и до ден днешен е с инвалидизиран крак, след като Пъков я блъска на пешеходна пътека. Въпреки това обаче срещу него не са предприети никакви санкции. Затова хората в Панагюрище се надяват след трагичната смърт на 6-годишния Петьо институциите да се размърдат и шофьорът-убиец да си понесе наказанието.