Павлин Деспотов е шофьорът, опитал да убие моторист на пътяПавлин Деспотов убил мотористка преди две години по същия начин

Павлин Деспотов е шофьорът, който се опита да убие моторист на пътя напълно умишлено. Клипчето с целенасочените действия на младия шофьор на бял Голф предизвика истински скандал в медийното и онлайн пространството. Благодарение на свидетели на случилото се, водачът на Голфа беше издирен и идентифициран.

[caption id="attachment_443253" align="alignright" width="300"]Павлин Деспотов Павлин Деспотов[/caption]

Оказа се, че това е младият Павлин Деспотов от София. Младежът вече е бил откаран в диспансер, след като станало ясно, че е диагностициран с тежко психично заболяване. Не е ясно обаче защо не е бил прибран за лечение по-рано и защо му е позволено да управлява автомобил, при положение, че очевидно представлява риск за околните. Майката на Павлин също потвърди, че синът й има проблеми и не за пръв път проявява агресивно поведение към околните.

Нещо повече, веднъж дори я нападнал с нож, а само преди няколко дена счупил крака й, научиха от vsekiden.com. Запознати пък твърдят, че преди две години Деспотов е убил гаджето на моторист по абсолютно същия начин. Неадекватният шофьор отново избутал моторист от пътя, а вследствие на удара загинало момичето, което се возело заедно с него.

Само преди няколко дена пък Павлин се опита да убие рокер в Кресненското дефиле. От видеото, качено от потърпевшия, се вижда как шофьорът на Голфа на няколко пъти го засича при опит на моториста да го изпревари, а накрая нарочно изтиква мотора от пътя. Същата случка се е повторила и с още един от мотористите. Благодарение на бързата реакция на очевидци на случилото се, които подали сигнал на 112, Павлин е бил задържан на пътя между Симитли и Благоевград.