Илиана Раева изрази възмущението си във Фейсбук

Илиана Раева направи поредното мощно изригване в социалната мрежа Фейсбук.

Този път гневът на съпругата на Наско Сираков бе предизвикат от хората, които са заклеймили традициите през последните няколко дни. Илиана Раева посвети написаното в профила си на всички модерни, всезнаещи, мъдреци, оратори, интелигентни и ерудити и се възмути, че вместо да използват няколкото празнични дни да създадат красиви емоции за себе си и близките си, са се заели да просвещават обществото.

[caption id="attachment_443139" align="alignright" width="300"]Илиана Раева изрази възмущението си във Фейсбук Илиана Раева изрази възмущението си във Фейсбук[/caption]

Илиана Раева написа, че и тя като повечето вярващи християни е спазила традицията – боядисала е яйца, посветила е обет на Жертвата Христова, посрещнали са Възкресението със свещи и Великденски молебен в параклиса и са си занесли огън у дома. Оставила е едно червено яйце в параклиса, а след това по стара традиция семейството й се чукнали с яйца. На сутринта хапнали козунак и отново отишли да запалят свещичка в параклиса, а на обяд се събрала цялата рода и по стара традиция хапнали агне и зелена салата.

Илиана Раева посочва, че е спазила традицията с огромно удоволствие и в никакъв случай не мисли, че всичко това са измислици и щуротии. Тя е категорична, че нищо от традициите не може да бъде определено като смешно. Въпреки това тя не мисли, че спазването им я прави повече или по-малко вярваща. Дори не се надява, че това ще я извиси повече като православна християнка. Половинката на Наско Сираков посочва, че просто употребила напълно сетивата си, вярвала, радвала се и се раздавала. А в какво и как, това си е лично нейна работа, посочва самата тя.

Тя негодува срещу всички онези, които са осмели и заклеймили традициите през тези дни и са проповядвали „Какво, Как, Защо и Кой е Христос, и Жертвата Му”. Илиана Раева задава риторичния въпрос дали по този начин наистина си вярват, че са по-близо до истината и я разбират по-добре, пише pik.bg.