Синоптиците вещаят нова порция поройни дъждове

Синоптиците алармират, че след няколкото слънчеви и топли дни, на които имахме възможността да се радваме покрай Великден, се задават нови неприятни аномалии в метеорологичната обстановка.

Според синоптиците след днешното слънце и жегата през последните дни, още от утре ще бъдем засипани от поредната порция поройни дъждове, придружени с гръмотевици. Временни увеличения на облачността на някои места в страната се забелязват още от днес.

[caption id="attachment_443136" align="alignright" width="300"]Синоптиците вещаят нова порция поройни дъждове Синоптиците вещаят нова порция поройни дъждове[/caption]

На места, главно в планинските райони вече няма и помен от слънчевите лъчи и превалява краткотраен дъжд. Духа слаб ветрец, който се ориентира от запад-северозапад, а термометрите отчитат стойности между 18 и 23 градуса.

Синоптиците съветват да се радвате на последните слънчеви часове днес, тъй като от утре се задават нови аномалии. Слънчевите лъчи и поройните дъждове, придружени от гръмотевици ще се редуват почти през ден. Не се очаква температурите да паднат драстично. Според синоптиците, минималните стойности ще са около 5 градуса, а максималните – около 21 градуса. По всичко личи, че страната ни ще бъде застигната от поредната порция мощни порои и гръмотевици, пише pik.bg.

Очевидно дългосрочната прогноза за април, която беше направена още през миналия месец, ще се окаже вярна (за съжаление). Само преди няколко дни в разгара на пролетта, някои райони в Турция бяха сковани от зимен студ. Новината бе съобщена от турската телевизия NTV. Доста райони на южната ни съседка бяха изненадани от валежи от дъжд и сняг в четвъртък срещу петък, миналата седмица. Лошото време създаде хаос в движението по пътищата и доведе до принудителното затваряне на участъци от магистралата в някои области.

В продължение на осем часа остана затворена и основната пътна артерия, свързваща източните части на Турция със столицата й Анкара. Сериозно затруднено бе и движението по трансевропейската магистрала, свързваща Истанбул и Анкара. Фериботният транспорт между Истанбул и Бурса, също бе спрян, пише pik.bg.