Стилиян Петров разкри, че най-накрая е напълно здравСтилиян Петров успя напълно да пребори левкемията

Стилиян Петров окончателно пребори левкемията. Бившият капитан на националния ни отбор по футбол призна, че преди ден е бил подложен на последния си тест на костния мозък. Резултатите от който са показали, че той вече е напълно здрав.

[caption id="attachment_443021" align="alignright" width="300"]Стилиян Петров пребори левкемията Стилиян Петров пребори левкемията[/caption]

В интервю за английския вестник Mirror Стенли не крие, че за пръв път от години се чувства толкова здрав и толкова щастлив и се радва като малко дете на всяко едно нещо в живота си. Най-вече на факта, че отново може да играе футбол, макар и на аматьорско ниво, въпреки мрачните прогнози на лекарите. В мач от неделната лига на Англия за аматьори обаче Стилиян успя да спечели трофея с отбора си Уичъл Уондърърс, а самият той изкара на терена цели 90 минути.

Нещо, което по време на лечението, му беше казано, че няма да може да прави. Точно заради тази спечелена битка, бившият национал възнамерява да сложи новият медал редом до този от спечеления финал на Купата на УЕФА, към днешна дата Лига Европа. Тъй като го счита за не по-малко важен. Освен това по-малкият му син Кристиян му казал, че това е първата купа, която го вижда да вдига. Тъй като момченцето е твърде малко и няма как да помни изявите и спечелените мачове на татко си с екипите на шотландския Селтик и английския Астън Вила.

Стилиян Петров не крие, че наред с възможността му отново да играе футбол, се радва и на миговете, прекарани със семейството си - съпругата Паулина и двамата им сина. "По цял ден сме заедно, говорим си, смеем се", щастлив е Стенли, научиха от Агенция ПИК.

Припомняме ви, че той беше диагностициран с тежката болест през март 2012 година, след като му прилоша по време на мач на клубния му отбор Астън Вила.