Слави Трифонов винаги е готов да помогне на дете в нуждаСлави Трифонов дава стотици хиляди за благотворителност, но предпочита да си мълчи

Слави Трифонов дава по 800 хиляди лева на година за деца в нужда. Гологлавият шоумен с готовност се разделя с десетки и стотици хиляди левове от сметката си, за да помогне на деца, които имат такава нужда. Въпреки това обаче водещият категорично отказва да прави благотворителните си действия публично достояние, тъй като му било дошло до гуша от хора, които само се хвалят, че помагат, а в действителност не правят нищо.

[caption id="attachment_443008" align="alignright" width="252"]Слави Трифонов не иска да говори за благотворителността си Слави Трифонов не иска да говори за благотворителността си[/caption]

Един от примерите за голямото сърце а Дългия е 25-годишният Анани от Варна. Още преди 11 години 14-годишният тогава тийнейджър се явява на кастинг за едно от предаваният на Слави и успява да го впечатли с цирково изпълнение - а именно жонглиране едновременно с топки и бухалки. Анани е дома за сираци в морската ни столица и заради липсата на средства няма възможност за развитие. Трифонов му помага - финансира го с 300 хиляди евро, урежда да започне работа в циркова трупа за деца и по този начин успява да го спаси от мизерията.

14-годишната Христина от Русе също привлича вниманието на звездата. Момиченцето страда от гръбначно изкривяване, а майка й едвам свързва двата края и успява да изхрани нея и другите си две деца. От Нова ТВ излъчват репортаж с молба за помощ, а един от първите, които се отзовават е Слави, който незабавно прави щедро дарение от няколко хиляди евро, научиха от hotarena.net.

Слави Трифонов се трогна и от съдбата на сляпото и глухо момиченце Мария, чиято драма беше разказана в шоуто му. Шоуменът редовно раздава стипендии за талантливи деца, основава групи в детски градини, а два дома за сираци са под негов патронаж.