Водещият Слави Трифонов е твърдо решен да става родител

Слави Трифонов смята да осинови дете от дом за сираци извън София – пише „България днес”. Според добре осведомени източници Дългия вече е подал документи до съответната директорка на социалното заведение, в което живее кръглото сираче. Тя нямала нищо против идеята на шоумена и в момента се очаква решението на социалните служби и съда, които трябва да одобрят кандидата са родител на момиченцето. Започнати твърдят, че водещият не е имал претенции към външността на детето, но предпочитал да е българче. Смятал да го гледа с жена, която ще се грижи за него в съседство с неговия апартамент.

[caption id="attachment_442952" align="alignleft" width="300"]Слави Трифонов ще осинови момиченце Слави Трифонов ще осинови момиченце[/caption]

„Не е проблем да разрешат на Слави Трифонов да направи това, защото разполага с финансови възможности и може да се грижи за дете. В цял свят хора, които могат да си позволят да помагат, осиновяват деца. Не само Анджелина Джоли и Брад Пит. Слави всяка година дава около 800 хил. лева за нуждаещи се отт домове” – споделиха хора от екипа на шоуто. Преди година Слави Трифонов спонсорира обучението на 10-годишната Теодора Димитрова в Първо частно училище в Шумен. Решението той взел след представянето на момиченцето на конкурс на фондация „Съграждани” за отпускане на стипендии за талантливи деца. Водещият е кръстник на Шеста детска градина в София. Шоуменът кръсти първа група, която носи името „Славейче”. „Той е невероятен човек, обича да носи подаръци на своите кръщелници, не ни забравя” – горда е директорката на детската градина. „Случаите, в които Слави Трифонов е давал пари на хора в нужда, са много повече, отколкото можете да си представите. Той не иска да се прави реклама с чуждото нещастие, а просто да е полезен на онези, които не могат сами да намерят изход. Затова и не афишира дарителските си жестове, които са десетки” – коментират колеги на водещия.