Съдбата и кончината на българския княз Кардам е досущ като тази на втория син на холандската кралица БеатриксКняз Кардам почина след близо седем години в кома

Трагичната съдба на българския княз Кардам удивително напомня тази на холандския принц Йохан Фризо. Изследователи на кралските родове в Европа откриха огромна прилика между случилото се с българския княз и с холандския принц преди години.

[caption id="attachment_442911" align="alignright" width="300"]Княз Кардам Княз Кардам[/caption]

През февруари 2012 година принц Йохан Фризо - вторият син на холандската кралица Беатрикс и брат на престолонаследника Вилем, пострада тежко след като лавина го затисна по време на ски ваканция в Австрия. Принцът е карал извън обозначените писти и с тези си действия е предизвикал срутването на снежната маса, която стана причина за смъртта му година по-късно.

Йохан е останал затиснат под снега цели 20 минути, преди спасителите да успеят да го извадят. Това време се оказа фатално, тъй като мозъкът му е останал твърде дълго без кислород. И макар принцът да остана жив, изпадна в дълбока кома. През ноември 2012 е показал бледи признаци, че може да дойде в съзнание, но само толкова.

И в крайна сметка през август 2013 година почина вследствие на усложненията от мозъчната травма, предизвикана от времето без кислород.

Българският княз Кардам пък изпадна в кома след тежка катастрофа през 2008 година. Синът на Симеон Сакскобургготски също не е спазил правилата и се е движел по магистралата с над 150 км/час при допустимо ограничение не повече от 10 км/ч.

Вследствие на катастрофата, той изпадна в будна кома, от която така и не излезе близо седем години - до смъртта си преди няколко дена, припомнят от "24 часа".