Хюлия Маджар е била убита заради отказан подкуп, не сексУбиецът на Хюлия Маджар бил сериозно задлъжнял на руснаци със съмнителна репутация

Нов обрат по случая с убийството на Хюлия Маджар. Бащата на зверски убитото момиче разкри, че мотивът за убийството й не е отказан секс, а пари. Според почернения мъж, убиецът на дъщеря му - Иван Тодоров, е имал огромни дългове към руснаци със съмнителна репутация. Които го заплашили, че ако не върне взетите от тях пари, ще плати с живота си.

[caption id="attachment_442830" align="alignright" width="300"]Хюлия Маджар Хюлия Маджар[/caption]

Заради това убиецът на момичето я примамил в нощта на 1 срещу 2 януари да тръгне с него, а на баща й изпратил смс с искане за 300 хиляди лева откуп. Парите трябвало да бъдат хвърлени от влак в близост до колоните в село Нова Шипка.

Бащата на Хюлия - Назми, показва всички смс-и от похитителя на дъщеря си на полицията. По думите му обаче органите на реда се забавят фатално още в първите часове на разследването, тъй като денят се оказал почивен. И това се оказало фатално за дъщеря му, а убиецът й успял да избяга и да напусне границите на България. "Не вярвам на признанието му, че е убил Хюлия заради отказана интимност", категоричен е почерненият родител.

Той разкрива, че дъщеря му и убиецът й са се познавали още от седми клас и помежду им никога не е имало нещо повече от приятелство. Още повече, че и двамата си имали гаджета.

Затова Назми е сигурен, че Иван се е надявал да получи пари като откуп за Хюлия. С които пари да се разплати с руските си кредитори. Заради които взел заем от близък в размер на пет хиляди лева, но тази сума се оказала недостатъчна. Затова Тодоров опитал да изтегли заем от банка, но от там му отказали заради необслужвани предишни кредити.

Заради самопризнанията на убиеца и искането му делото да се гледа по съкратената процедура обаче ключови свидетели не са могли да разкрият важни факти за живота и огромните му финансови затруднения пред съда. Които със сигурност биха повлияли на присъдата и тя щеше да е доста по-висока, убеден е Назми, научиха от "24 часа".