Княз Кардам беше погребан в тесен семеен кръг по-рано днесКняз Кардам е починал внезапно, само в рамките на няколко часа състоянието му се е влошило

Испанската кралица се поклони пред тленните останки на българския княз Кардам. Късно снощи, около 22 часа местно време, кралица София и инфантата Елена пристигнаха в параклиса, където се извърши бдението пред тялото на големия син на Симеон Сакскобургготски.

[caption id="attachment_442790" align="alignright" width="300"]Поклонението пред княз Кардам Поклонението пред княз Кардам[/caption]

Стотици хора минаха през параклиса, за да си вземат последно сбогом с Кардам, който така и не се събуди от комата, в която изпадна след зверската катастрофа през 2008 година.

Неотлъчно до ковчега на съпруга си беше и Мириам Унгрия, която не се отдели от него и по време на близо седемте години кома и не спираше да се грижи за мъжа си.

Самото погребение е започнало в 12.30 часа местно време днес като на него са присъствали единствено най-близките на покойния - родителите му Симеон и Маргарита, тримата му братя - Кирил, Кубрат и Константин, сестра им Калина, съпругата и децата му.

Всички те са били неотлъчно до него и в последните му мигове. Според испанската медия Hola, смъртта на княз Кардам е настъпила внезапно като състоянието му се е влошило необратимо само в рамките на няколко часа.

Траурната церемония беше водена от Поликари, митрополит на Испания и Португалия в гръцката църква "Св. Андрей Първозвани" в испанската столица Мадрид.

Припомняме ви, че княз Кардам почина вчера в болница в Мадрид след получена в следствие на годините обездвижване белодробна инфекция. Синът на Симеон беше в състояние на будна кома от 2008 година, когато катастрофира с над 150 км/часа на магистралата към Мадрид, пишат от "24 часа".