Според Муравей Радев голямата разпродажба в КТБ тепърва започва

Бившият министър на финансите Муравей Радев направи скандални разкрития за КТБ.

Той посочи, че попарата покрай злополучната банка ще бъде изсърбана наведнъж. Муравей Радев определи решението на банкера Цветан Василев да съди страната ни в Страсбург като нахално и допълни, че все едно крадецът да вика „Дръжте крадеца!”. Бившият финансов министър призова Цветан Василев от ефира на Българската национална телевизия, ако има да казва нещо, да се прибере в България и да го каже.

[caption id="attachment_442593" align="alignright" width="300"]Според Муравей Радев голямата разпродажба в КТБ тепърва започва Според Муравей Радев голямата разпродажба в КТБ тепърва започва[/caption]

Финансистът Емил Хърсев пък посочи, че всъщност моделът КТБ далеч не е уникален в световен мащаб и допълни, че подобен модел има в Исландия, но там банковата империя не е фалирала. Хърсев е категоричен, че стабилитета на финансовите институции там се дължи на осигурени от държавата законови рамки. Финансистът е на мнение, че най-добре би било да се наеме чуждестранна фирма, която да се заеме с разследването на източените от КТБ средства.

Муравей Радев не очаква, че временната парламентарна комисия ще направи нещо и допълни, че основната информация по случая е засекретена, а действията са твърде закъснели. Муравей Радев посочи, че казусът КТБ навлиза в последната си фаза, която той определи като „голямата разпродажба” и именно тук ще ни се наложи да си изсърбаме попарата наведнъж, тъй като още миналата година „държавните мъже оглупяха вкупом”. Според бившия финансов министър КТБ е могла да бъде спасена с 800 милиона лева, а сега кредитори и облигационери ще ни разкажат играта, тъй като ще си търсят правата по съдебен ред, пише Блиц.

Муравей Радев посочи в прав текст, че шефът на КТБ – Цветан Василев е изключително вреден човек. В заключение той посочи, че е убеден, че зад сделката между LIC33 и дружествата с активи в КТБ стои именно Цветан Василев, пише vsekiden.com.