Ченгетата следят комуникациите на Мая Илиева

Вдовицата на Жоро Илиев – Мая Илиева я загази сериозно.

Мая Илиева попадна под прицела на полицейските власти заради бившата си изгора Николай Иванов-Шванца. Униформените следят вдовицата на Жоро Илиев, за да проверят дали продължава комуникацията си с Шванца, който се покри преди няколко месеца заради разбиването на бандата на Черния Роди (Радослав Калчев).

[caption id="attachment_442495" align="alignright" width="300"]Ченгетата следят комуникациите на Мая Илиева Ченгетата следят комуникациите на Мая Илиева[/caption]

В досието на групата са записани екзекуциите на бизнесмена от Варна Борислав Манджуков и на семейство Дамянови, пише "България Днес". Изгората на Мая Илиева била предадена от бивши авери, които пропели срещу него. Именно те го натопили като шеф на престъпната групировка за разпространение на забранени вещества. Поради тази причина домът на Шванца, намиращ се на ул. „Нарцис” във Варна бе претарашен от маскирани ченгета. В момента на обиска в жилището бил само бащата на Николай Иванов – Радул, който гледал сина на Шванца.

Малчуганът бил прибран в една от стаите на жилището, докато униформените претърсвали къщата. Запознати посочват, че Шванца чертосал от страната още в момента, в който бил освободен от ареста. Предполага се, че е забегнал към някоя от топлите страни. Тъй като униформените се затрудняват в откриването му, решили да подложат на подробна проверка комуникациите на Мая Илиева, надявайки се, че ще им даде някаква следа за местонахождението му. Униформените не изключват вероятността Мая Илиева да е предотстъпила на Шванца вилата си в Доминикана и той да се укрива там.

Междувременно барети претарашиха и офисите на Иво Иванов-Гела в морската столица. Той е сочен за шеф на наркомафията във Варна. Именно Гела бе един от най-приближените хора на шефа на ВИС – Жоро Илиев допреди да издъхне. Мълвата носи, че Гела се е занимавал и петролна търговия, а по-късно се изнесе от България и започнал легален бизнес в някоя от бившите съветски републики. Доскорошните приятели на Шванца търкат наровете като членове на престъпната банда на Роди, изпълнявала мокри поръчки, пише hiclub.bg.