Лютви Местан обеща, че скоро ще стане ясна причината за щедростта на КТБ

Председателят на ДПС Лютви Местан направи сензационно разкритие за скандалната КТБ.

Той посочи, че в общественото пространство витаят множество митове за връзката на ДПС с КТБ и в частност с разсипването на банката на Цветан Василев. Лютви Местан е категоричен, че всички тези митове целят създаването на параван за редица нелицеприятни истини за някои от политическите сили. Лидерът на ДПС обяви, че е сезирал главния прокурор Сотир Цацаров за това, че Цветан Василев е укривал престъпления.

[caption id="attachment_442261" align="alignright" width="300"]Лютви Местан обеща, че скоро ще стане ясна причината за щедростта на КТБ Лютви Местан обеща, че скоро ще стане ясна причината за щедростта на КТБ[/caption]

Лютви Местан обеща, че когато бъде разкрита цялата истина за КТБ тогава ще стане ясно и кой е продуцентът на митовете за ДПС. Когато бъдат разплетени въпросите, обвити в мъгла, тогава ще стане ясна причината за щедростта на КТБ по отношение на дъщерите на политически лидери, които са взимали тлъсти хонорари за правенето на анализи. По всята вероятност Лютви Местан визира космическите хонорара от по 30 хиляди лева, които взимаше голямата дъщеря на Иван Костов за икономическите анализи на една от фирмите, които станаха обект на разследване от страна на прокуратурата.

Припомняме, че още миналата година стана ясно, че фирмата „Анторна” ЕООД, чийто едноличен собственик е именно Мина Костова, е сключила договор за консултантски услуги с „Афлик – България” ЕАД. По този договор са изплатени 270 хиляди лева (по 30 хиляди за всеки месец). Лютви Местан хвърли упрек и върху журналистите, че тази тема очевидно не е по вкуса им. Той подчерта, че ако въпросният договор за консултантски услуги е отпреди десет години, пред него се „изправят очертанията на суми”, които дори не може да си представи.

Той обаче недоумява защо никоя от медиите не дръзва да направи тези изчисления, които са изключително важни. В заключение Лютви Местан посочи, че по казуса с изчезналите пари от КТБ не може да се говори абстрактно, тъй като те си имат субекти и посока, в която са изтекли, пише pik.bg.