Художникът, направил фоторобота на мъртвия Никита Леонтиев, треперел от ужасната гледкаФотороботът на Никита Леонтиев предизвика оживени дискусии за начина на работа в МВР

Фотороботът на Никита Леонтиев изобщо не прилича на убитото момченце. Това забелязаха всички, които в последните седмици следят отблизо драмата с детенцето и майка му, които бяха намерени зверски убити в различни части на България. Както знаете, първоначално самоличността на малчугана не беше известна и затова се наложи да му бъде изготвен фоторобот.

[caption id="attachment_442196" align="alignright" width="300"]Фотороботът на Никита Леонтиев и той Фотороботът на Никита Леонтиев и той[/caption]

Който обаче няма нищо общо с истинския начин, по който е изглеждал малкият Никита. А причината за това е повече от проста. Оказа се, че художникът, повикан да направи рисунката на лицето на детето, е бил толкова шокиран от гледката на мъртвото му тяло, че не е спрял да трепери през цялото време. Което се е отразило и на крайният резултат.

От МВР обясниха, че подобна практика се прилага не за първи път. Фоторобот с помощта на компютър се прави единствено, когато разследващите се опират само на показания на свидетели. При наличието на мъртво тяло обаче винаги се вика художник, обяснява дългогодишният криминалист полковник Георги Стоицев.

Очевидно обаче този път мъжът не е успял да се справи с тежката гледка на мъртвото детско тяло и затова полученият фоторобот изобщо не отговаря на вида на малкия Никита от снимката, разпространена няколко дена по-късно.

От МВР обявиха, че заради гафа повече няма да работят с този художник, научиха от Агенция ПИК.

Припомняме ви, че тялото на малкия Никита Леонтиев беше открито натъпкано в куфар край Пасарел. Седмици по-рано край Приморско беше открито и разчлененото тяло на жена. Едва преди няколко дена, след множество експертизи беше установено, че двете жертви са майка и син с руско гражданство.