Синтия Ленън загуби борбата с ракаСинтия Ленън напусна този свят на 75 години

Синтия Ленън - първата съпруга на легендарния Джон Ленън, е починала, съобщават световните агенции. Първата жена на бийтълса си е отишла от този свят на 75-годишна възраст след дълга и тежка битка с онкологично заболяване. Тъжната новина беше потвърдена лично от сина й от музиканта Джон-Джулиън.

[caption id="attachment_442148" align="alignright" width="300"]Синтия Ленън Синтия Ленън[/caption]

На сайта си Ленън-младши е написал, че Синтия е починала в дома си в Майорка вследствие на тежка битка с коварната болест. В Майорка Синтия Ленън живееше заедно с четвъртия си, последен съпруг, за когото се омъжи преди няколко години.

Тя е първата съпруга на легендарния Бийтълс Джон Ленън. Двамата се срещат още по времето, в което тя учи в училището по изкуствата в Ливърпул, а той е все още начинаещ млад музикант. Двамата се женят и малко след това се ражда и синът им Джон-Джулиън, кръстен на татко си. Синтия е неотлъчно до Джон Ленън по време на създаването и възхода на Бийтълс.

До появата на Йоко Оно, която успява не само да разбие семейството, но и емблематичната група. Нещо, което феновете на ливърпулската четворка не могат да й простят и до днес.

Синтия и Джон се развеждат когато малкият Джулиън е едва на пет годинки. Музикантът буквално забравя за първото си семейство и първородния си син, за да посвети цялото си внимание на Йоко и сина, който тя му ражда - Шон.

През 2005 година изоставената съпруга издава книга, в която описва какъв е бил животът й с Ленън по време на брака им. Тя е категорична, че повечето от книгите, излезли през годините за Бийтълс, не отговарят на реални твърдения и авторите им изобщо не са запознати със случващото се в групата.