Андреас Лубиц уби всички 150 души на борда на самолета, в това число и командира на полетаПатрик З. е бил първи пилот на фаталния полет, помощник му е бил Андреас Лубиц

Капитанът на фаталния пътнически самолет, който Андреас Лубиц разби във френските Алпи, се е казвал Патрик З. До момента разследващите трагедията умишлено пазят фамилията на първия пилот в тайна, за да се осигури спокойствие на семейството му в този тежък момент.

[caption id="attachment_442136" align="alignright" width="300"]Андреас Лубиц Патрик З. е бил командир на фаталния полет[/caption]

Според медиите в Германия второто име на командира на фаталния полет е Зондхаймер, Зонденхаймер или Зондерхаймер. Именно той е човекът, опитвал се до последно да си върне контрола върху самолета и да спаси както пътниците, така и себе си от фаталната участ. На записа от черната кутия на самолета ясно се чува как Патрик се опитва да разбие вратата на пилотската кабина с брадва и крещи на заключилия се вътре Андреас Лубиц да го пусне веднага. Убиецът обаче не трепва и упорито държи курса на машината право надолу, към планините.

И макар да не разкриват фамилията на капитана, от немския вестник Билд споделиха малко подробности от личния му живот. За него се знае, че е бил на 34 години, семеен, с две малки дечица - момче на три и момиче на шест годинки.

Въпреки, че е бил едва на 34 години, Патрик има стаж като пилот както на Луфханза, така и на Кондор. През май миналата година обаче решил да се прехвърли в нискобюджетната Джърман Уингс, за да има повече време за семейството си.

Той, съпругата му и двете им деца са живеели в Дюселдорф, където малчуганите са посещавали католическа детска градина. Елке Бон, преподавателката им, описа младият мъж като весел човек, който без усилие успявал да зарази и другите с доброто си настроенуие, научиха от vsekiden.com.